Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoLincoln MemorialCentral ParkAlcatraz gevangenisWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsBadlands National ParkGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoMount RushmorePortlandLas VegasStrand FloridaCadillac RanchBryce Canyon National ParkSt PaulCrater Lake National ParkSeattleCountry Music Hall of FameMonument ValleyFreedom Trail

Flagstaff

Staat: Arizona
Oppervlakte (land): 164,7 km2
Bevolking: ca. 57.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Flagstaff ligt aan de voet van de San Francisco Peaks, Arizona’s hoogste bergen. Humphreys Peak is hier de hoogste top op 3857 meter boven de zeespiegel. Flagstaff is een stad met een rijke historie, gelegen op een schitterende locatie met een heerlijk klimaat. Flagstaff heeft één minpuntje.......de spoorlijn. Flagstaff is een belangrijke toeristische trekpleister. Dit komt voornamelijk om dat het een goede uitvalbasis is voor een bezoek aan de Grand Canyon (130 km), Walnut Canyon (20 km), Meteor Crater (60 km)of de San Francisco Mountains die erg geliefd zijn als wintersport gebied.

Een stukje geschiedenis
Voor de komst van de blanken kolonisten werd dit gebied bewoond door Apache, Navajo, Pauite en Yavapai Indianen. Door de bijzonder vijandige Indianen, het ontbreken van goud en andere waardevolle delfstoffen duurde het vrij lang voor de streek door blanken werd bewoond. Pas in 1876 vestigde Forsyth Mc Millan zich hier met een kudde schapen. Kort daarop arriveerde er een groep van 50 kolonisten uit Boston. Ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan van de Verenigde Staten ontdeden zij een pijnboom van alle takken en bevestigden een vlag in de top. De vlag was van heinde en verre te zien en gaf de nederzetting zijn naam Flagstaff. In 1882 werd de Atlantic & Pacific Railroad gebouwd en groeide Flagstaff uit tot een flinke nederzetting. Met de komst van Route 66 in 1938 die van Chicago naar Los Angeles loopt werd het startschot voor echte uitbreiding gegeven. Motels en wegrestaurants schoten als paddestoelen uit de grond. Zelfs nu de weg niet meer in gebruik is, is de sfeer van deze legendarische weg tastbaar aanwezig.

Zien en doen
Begin een bezoek bij het Flagstaff Visitor Center, dat gevestigd is in een uit 1926 daterend voormalig stationsgebouw van de Santa Fe Railway en dat je kunt vinden langs de spoorweg in het oude centrum van de stad. Hier kun je brochures, folders en plattegronden krijgen betreffende hotels, restaurants, winkels en bezienswaardigheden. Aan de overkant van de Santa Fe Avenue kunt u in het Downtown Historic District diverse authentieke gebouwen uit het einde van de negentiende en begin twintigste eeuw bezichtigen. De oude gebouwen zijn bijna allemaal gerestaureerd en omgebouwd tot restaurants, cafés of winkeltjes. Interessante gebouwen zijn hier onder andere het McMillan Building uit 1886, het uit 1897 daterende Weatherford Hotel, het Monte Vista Hotel uit 1926 en het Finley Building dat uit 1913 dateert en toen het hoogste gebouw van de stad was.
In de stad staat het Museum of Northern Arizona waar ze u laten zien over het leven in de Bergen van het Colorado Plateau en over de ambachtelijke producten van de Indianen bevolking. U kunt ook een rit maken over de Route 66. Hier komt u vele huiselijke hotelletjes en de klassieke Amerikaanse diners tegen. In het Lowell Observatory, een oude sterrenwacht die in 1894 is gebouwd, kunt u meer leren over astronomie. Hier werd in 1912 het bewijs geleverd voor de expansie van het heelal en in 1930 werd de planeet Pluto hier ontdekt. De ligging is ideaal voor een sterrenwacht, schone lucht en gunstige weersomstandigheden. Je kunt er een diapresentatie bekijken, een tentoonstelling over de sterrenwacht en ( volgens afspraak ) de nachtelijke sterrenhemel bekijken.
Lang voor de komst van de kolonisten werd dit gebied bewoond door diverse indianenstammen, waaronder de Anasazi-, de Cohonina- en de Sinagua-indianen. Resten van hun nederzettingen zijn op diverse plaatsen nog altijd te bezichtigen.

Flagstaff