Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Lincoln MemorialCentral ParkCadillac RanchMonument ValleyDurangoMount RushmoreBadlands National ParkStrand FloridaBryce Canyon National ParkSt PaulCrater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsCountry Music Hall of FamePortlandGlacier Bay National ParkLas VegasUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisFreedom Trail

Florida Keys

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 2.678,1 km2
Bevolking: ca. 80.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
De Florida Keys is een eilandenreeks die als een kralensnoer van 43 eilanden onder aan Amerika bungelt, hiervan is Key West het zuidelijkste plekje en tevens van de Verenigde Staten. Het kleine eiland ( 2 x 4 mijl) is de laatste in een rij van eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Key West ligt 250 kilometer ten zuiden van Miami, Florida en 145 kilometer ten noorden van Cuba. Key West is onvergelijkbaar met andere Amerikaanse steden. Het is kleiner, menselijker, exotischer. Hier hebben de straten namen, niet nummers: Gardenia Avenue, Magnolia of Palm Street. Overdag wandelt of fietst men er, of men gaat met de Conch Tour Train die onafgebroken rondrijdt op Key West sinds zijn indienststelling na de Tweede Wereldoorlog. De sfeer in Key West wordt meer als Caribisch dan Amerikaans beschouwd. Het heeft een subtropisch klimaat met in de maanden juli t/m oktober de grootste regenkans.

Een stukje geschiedenis
Henri Flagler (East Florida Railroad) bouwde in 1912 een spoorlijn tussen Homestead en Key West. Deze visionaire spoorwegmagnaat was degene die Florida op de kaart zette en er veel geld investeerde. De spoorlijn Miami-Key West, aangelegd tegen enorme kosten, kende echter niet het succes van Flagers andere investeringen. In 1935 werd de lijn bijna totaal verwoest door een orkaan. Wederopbouw was in die jaren van depressie geen haalbare kaart en Flager moest zijn project laten lopen. Daarna was vervoer alleen over zee mogelijk. Met de bouw van de Overseas Highway in 1938 werd een pril begin van toerisme gemaakt.

Zien en doen
Er zijn zoveel dingen te zien en te doen op de Florida Keys, hier volgt een korte opsomming van een aantal bezienswaardigheden en attracties.

Key West
Een van de bekendste trekpleister van de Key West is de zonsondergang. Aan het eind van de dag verzamelt men op Mallory Square en Pier. Muzikanten, jongleurs, goochelaars, vuurvreters treden op. Je kunt hier tijdens het drinken van een drankje wachten tot de zon ondergaat. Meer bezienswaardigheden en attracties in Key West zijn:

Southernmost Point
Aan Whitehead Street staat de grote boei met de tekst “Southernmost Point”. Hier worden veel foto’s gemaakt als bewijs op dit punt geweest te zijn.

Hemingway House
De bekendste ex-inwoner schrijver Ernest Hemingway kocht dit huis in 1937 en woonde het merendeel van zijn leven hier. Een aantal van Hemingways beroemdste boeken zijn hier geschreven: For Whom the Bell Tolls, Farewell to The Arms, The Snow of the Kilimanjaro en andere werken. Er worden rondleidingen met anekdotes over zijn leven en werken gegeven.

Harry S.Trumann Little White House
Op het terrein van de vroegere militairen barakken staat het huis dat als winterverblijf voor President Harry Truman, maar ook voor Eisenhower en Kennedy diende. Gerestaureerd toont het van familiekiekjes van de Trumann familie tot presidentiele foto’s van Eisenhower.

Mel Fishers Maritime Museum
In 1985 haalde Mel Fisher met zijn duiktrips gouden en zilveren staven, munten, juwelen en andere zaken uit de gezonken Nuestra Señora de Atocha en de Santa Margarita, die in 1622 vergingen in een orkaan 50 km. west van Key West. In het museum is een deel van deze vondst tentoongesteld.
Key West Aquarium
Honderden tropische vissen en andere zeedieren zwemmen in grote tanks hier rond. Op vaste tijden worden haaien gevoerd. Het oorspronkelijke gebouw stamt uit 1934, maar is inmiddels overdekt en gemoderniseerd.

Lighhouse Museum
De oude vuurtoren uit 1847 kan over 88 treden beklommen worden.Uiteraard wordt dit met een schitterend uitzicht beloond. In het aangrenzende woonhuis is een expositie met foto’s, scheepsmodellen en zeekaarten.

Audubon House & Tropical Gardens
De bekende ornitholoog J.J. Audubon bezocht Key West in 1832. In verschillende kamers staan antieke meubelen, aantekeningen van Audubon. Een audio tour met koptelefoon geeft alle informatie over huis en aangrenzende tropische tuin.

Boottocht op zee
Er worden uiteraard veel tochten op zee aangeboden. Met kleine groepen kan men een hele of halve dag op zee vissen, waarbij hengels en aas inclusief zijn.

Fort Jefferson
Fort Jefferson ligt op de Dry Tortugas. Op 100 km. uit de kust liggen deze eilandjes, waardoor dit eigenlijk het zuidelijkste USA punt is. Fort Jefferson was in de burgeroorlog een gevangenis, daarna werd het gebruikt ter controle van de zeevaart. Sinds 1902 is het een Nationaal. Monument en kan worden bezichtigd. Het is tevens een populaire vogelbroedplaats.

Captain Tony's Saloon
Capt. Tony’s Saloon is een gebouw uit 1851. Eerst in gebruik als mortuarium, daarna als Key West’s eerste Telegraafstation. Tussen 1933 en 1937 was deze bar de eerste Sloppy Joe’s bar. Ernest Hemingway was hier vaste klant en noemde deze vaak in zijn boeken.

Sloppy Joe's
De huidige Sloppy Joe’s Bar staat aan 201 Duval Str. en is de opvolger van bovengenoemde kroeg. Hemingway kwam hier ook vaak om in een achterkamer te gokken. De bar is volop gedecoreerd met aandenken aan Hemingway en vlaggen uit allerlei landen.

Duval Street en Whitehead
Rondom Duval Str. en Whitehead is ’s avonds het bruisende hart van de stad. Flanerende mensen, muziek in allerlei bars, een grote keuze aan restaurants en eethuizen. In deze buurt staan veel kunstgaleries’s, juweliers en souvenirwinkels.

Stranden
Key West heeft wat strand, maar onderweg bij de andere Keys liggen vaak mooiere stranden

Florida Keys
De US 1 loopt vanaf Miami via Homestead over de andere Keys. Onderweg is veel te zien:

Key Largo
Op 45 km. vanaf Miami is Key Largo is het eerste en grootste eiland en het beginpunt van de Keys. Zeker in de weekends kan Key Largo druk en vol zijn, het is een populaire bestemming bij inwoners van Florida, die de afstanden naar de andere Keys soms te ver vinden. Net als op andere Key eilanden kunnen vistochten op zee, duik en snorkeltochten gemaakt worden. Op dit eiland vind je het
John Pennekamp Coral Reef State Park. Een park met 2 stranden, picknickterrein, maar ook bekend om het mangrove moeras. Er kunnen kanos’ en zeilboten gehuurd worden. Het gebied is bekend bij duikers en snorkelaars. Er worden tochten met “glazenbodem” boten gemaakt. Verder is hier Dolphins Plus, hier kan je zwemmen met dolfijnen.

Islamorada
Het eiland Islamorada is ook bijzonder populair voor vistochten op zee. Windley Key Fossil Reef Geological State Park heeft trails naar versteend rif (petrified reef) met koraal en varens. Bekend is Theater of the Sea. Haaien worden gevoerd, er zijn zeeleeuwen en dolfijnenshows, er zwemmen roggen. Er kan met dolfijnen, zeeleeuwen en roggen gezwommen worden of trainingen bijgewoond.
Long Key
Long Key State Recr. Area ligt aan de oceaankant. Er is een boardwalk door het mangrove moeras waar veel vogels zijn. Er is een picknick-terrein. Het strand heeft nauwelijks zand, maar door de grasvelden onder water is het mooi snorkelen.

Grassy Key
In Grassy Key staat het Dolphin Research Center. Dit is een instituut dat vooral veel voorlichting en informatie geeft over dolfijnen.

Marathon
Marathon behoort tot de Middle Keys. Het is een redelijk druk stadje met sportvissers, jachthavens en een kleine golfbaan. Een prima stop om halverwege de Keys wat te eten of te drinken.

7 Mile Bridge
Deze brug overspant de baai en de oceaan over 6.79 mile en is in feite 2 bruggen naast elkaar met een schitterend uitzicht op het blauwe zeewater.

Big Pine Key
Op Big Pine Key staat het National Key Deer Refuge. Het kleine hertensoort dat hier leeft wordt nog al eens aangereden of gewond geraakt. Voor opvang en verzorging wordt hier gezorgd. In de stille uren kunt u in de struiken langs de weg deze herten zien grazen. Hier is ook het Bahia Honda State Park and Beach. Het is een mooie State en Beachpark. Silver Palm Trail gaat door een tropisch woud. Er is een prachtig zandstrand. Een trail voert de heuvel op met uitzicht op de oceaan en de baai. Een deel van de oude spoorlijn is hier nog zichtbaar.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Southernmost Point
- Hemingway House
- Harry S.Trumann Little White House.
- Audubon House & Tropical Gardens.
- Fort Jefferson
- Captain Tony's Saloon
- Sloppy Joe's
- John Pennekamp Coral Reef State Park
- Windley Key Fossil Reef Geological State Park
- Long Key State Recr. Area
- 7 Mile Bridge
- National Key Deer Refuge

Attracties:
- Dolphin Research Center
- Theater of the Sea
- Dolphins Plus
- Key West Aquarium

Musea:
- Lighhouse Museum.
- Mel Fishers Maritime Museum

Verder:
- Grassy Key
- Marathon
- Big Pine Key
- Long Key
- Islamorada
- Key Largo
- Key West
- Duval Str. en Whitehead