Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
PortlandCentral ParkCadillac RanchDurangoWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkMount RushmoreMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkFreedom TrailLas VegasNiagara FallsMonument ValleySt PaulCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoBadlands National ParkBryce Canyon National ParkStrand FloridaLincoln MemorialSeattle

Fort Lauderdale

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 82,2 km2
Bevolking: ca. 165.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Fort Lauderdale (vaak bekend als het "Venetië van Amerika") is een stad die halverwege de Gold Coast ligt. Fort Lauderdale ligt op 41/2 uur rijden van Orlando. De stad is ook bekend als "Fort Liquordale" vanwege de vele bars, clubs, de partysfeer en haar parelwitte stranden. De eindeloze zandstranden zijn jarenlang de voornaamste attractie van dit gebied geweest, waardoor het is uitgegroeid van een toevluchtsoord voor studenten in de jaren zestig tot het tegenwoordige 'Venetië van Amerika' zoals de bijnaam van dit elegante resort vandaag de dag luidt. In deze prachtige stad met zijn vele kanalen en mooie huizen langs het water wordt het vervoer verzorgd door watertaxi's, die het ingewikkelde kanalensysteem dag en nacht doorkruisen.

Zien en doen
Een vakantie in Fort Lauderdale bestaat o.a. uit musea en festivals, de watertaxi, zeilen, diepzeeduiken, cruisetochten en alligators kijken. Het strand blijft hier echter attractie nummer één, wat onlangs werd erkend met de bekende 'Blue Wave Beaches' onderscheiding. Dit garandeert dat Fort Lauderdale een van de veiligste, schoonste en meest gebruikersvriendelijke stranden van heel Amerika heeft. Dit wil nogal wat zeggen, vooral als u bedenkt dat er maar liefst 11 kilometer strand is! Een aantal attractie zijn het Fort Lauderdale Museum of Art en de Boward Centre for Performing Arts, waar regelmatig musicals worden opgevoerd, bv. Phantom of the Opera, Les Miserables en Sunset Boulevard. De watertaxi's en de Everglades-boten zijn een attractie op zich.
Het Uitgaansleven is ook erg goed, zo zijn er veel gezellig drukke terrasjes en restaurants, met o.a. de Las Olas Boulevard waar live jazz wordt gespeeld en zich een levendig straatleven afspeelt. Er zijn maar liefst 3000 restaurants in de regio rond Fort Lauderdale, variërend van haute cuisine tot hotdogs. Ook de internationale keuken is volop vertegenwoordigd met o.a. Caribisch, Chinees, Cubaans, Jamaicaans, Mexicaans, Spaans, Vietnamees, traditioneel Amerikaans eten en uiteraard streekgerechten uit Florida. Voor de winkel liefhebbers stelt Fort Lauderdale niet teleur. Zo zijn er o.a. diamanten, antiek en afgeprijsde designerkleding te koop. De Galleria is een modern winkelcentrum met vestigingen van Neiman-Marcus, Saks, Cartier en Ann Taylor, en hier is ook Sawgrass Mills, 's werelds grootste voordeelcentrum met restaurants en meer dan 300 kortingwinkels met merk- en designerkleding.

Fort Lauderdale