Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Waterval Yosemite National ParkNiagara FallsCrater Lake National ParkCentral ParkDurangoStrand FloridaMonument ValleyGlacier Bay National ParkBadlands National ParkAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkFreedom TrailBryce Canyon National ParkSt PaulPortlandLas VegasLincoln MemorialCadillac RanchUitzicht IdahoSeattleMount Rushmore

Fort Myers

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 82,4 km2
Bevolking: ca. 55.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
In het zuidwesten aan de Golfkust van Florida ligt Fort Myers. Fort Myers wordt ook wel de City of Palms genoemd, vanwege de duizenden hoog oprijzende palmbomen die ooit langs de McGregor Boulevard werden geplant. De Golfkust van Florida is een plezierige verrassing voor iedereen die Miami te druk en te trendy vindt en niet veel geeft om het strandgebeuren aan de Atlantische kust met zijn flats. De mooie stranden en rustige stadjes zijn juist hier te vinden. Fort Myers is de afgelopen twintig jaar enorm gegroeid. Thomas Edison zag al een eeuw geleden (nog voordat de uitvinding van de airconditioning Florida leefbaar maakte) de aantrekkelijke kanten van dit gebied en bouwde er zijn winterhuis in 1886. Het klimaat in Florida was inderdaad goed voor de toen 39-jarige Edison die er tot zijn dood op 84-jarige leeftijd woonde, en in Fort Myers een aantal van zijn grote uitvindingen deed. Ook had Henry Ford hier een huis.

Zien en doen
De grootste trekpleister is het mooie strand. Verder is het Edison Winter Home and Museum, aan McGregor Boulevard, een belangrijke bezienswaardigheid. Het huis van Edison was een van de eerste gebouwen in Amerika die geprefabriceerd waren. In Fort Myers bevindt zich ook de Shell Factory: een ware ‘schelpensupermarkt’ met een ongelooflijke verzameling schelpen. Maar je kunt in Fort Myers Beach, een langgerekt eiland voor de kust, te bereiken via een lange brug, ook gezellig kuieren op de pier of langs de winkeltjes en restaurantjes. Voor de kust van Fort Myers liggen de mooie eilanden Sanibel en Captiva met ongerepte witte stranden. Beide zijn gekend bij schelpen verzamelaars en bij vogelliefhebbers en zijn eenvoudig per fiets te verkennen. Vanuit Fort Myers kunt u de Everglades Jungle Cruise nemen over de Caloosahatchee River naar de rand van waar het park begint. Dit gedeelte is overigens niet meer deel van het National Park en daarom nog meer bedreigd door bijvoorbeeld lage waterspiegels door te veel onttrekking door de steden. Het subtropische klimaat, het koele briesje van de Golf van Mexico en de prachtige witte stranden maken uw verblijf tot een geweldige vakantie.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Edison Winter Home and Museum
- Ford Winter Estate

Museum:
- Southwest Florida Museum of History

Golfbanen:
- Fort Myers Country Club
- Eastwood Golf Course

Verder:
- Stranden
- Sanibel en Captiva
- Everglades Jungle Cruise

Fort MyersFort MyersFort Myers