Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkSt PaulCentral ParkMount RushmoreLincoln MemorialSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkBadlands National ParkStrand FloridaGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisPortlandNiagara FallsCadillac RanchFreedom TrailDurangoCrater Lake National ParkMonument ValleyCountry Music Hall of FameLas Vegas

Fort Worth

Staat: Texas
Oppervlakte (land): 774,1 km2
Bevolking: ca. 625.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Fort Worth is de vijfde grootste stad van de staat Texas en de achttiende grootste stad van de Verenigde staten. De stad ligt in Tarrant County. Vandaag de dag is de stad een commercieel en cultureel centrum. Ieder jaar worden er verschillende evenementen en festivals georganiseerd.

Een stukje geschiedenis
In 1849 werd de stad gesticht door de kolonisten om zich te beschermen tegen de aanvallen van de indianen. Later werden er markten georganiseerd, waarbij veel vee de stad binnenkwam. De stad kreeg daarom de bijnaam “Cow Town”. De bevolking en de economie steeg en er werden vele faciliteiten gebouwd, waaronder gokhallen, cafees, saloons, restaurants en dansgelegenheden. Toen de spoorwegen kwamen en er olie werd gevonden, ging de ontwikkeling van de stad nog sneller.

Zien en doen
Fort Worth biedt veel attracties en bezienswaardigheden voor bezoekers en inwoners. Veel winkels, culturele gelegenheden, musea, uitgaansgelegenheden, sport en cowboys maken van deze stad een aantrekkelijk toeristische stad. Zo kunt u naar de legendarische Fort Worth Stockyard,de culturele binnenstad, Sundance Square, Fort Worth Zoo, Texas Motor Speedway en nog veel meer.
Sun Dance Square is een bekende plek in de binnenstad van Fort Worth waar men leeft, werkt en woont. Er zijn diverse restaurants, boetieks, galleries, bioscopen en theatershows.
Als u gaat winkelen in Fort Worth slaagt u zeker. Er zijn veel winkels met verschillende stijlen en bekende merken. Bij de Hulen Mall, North East Mall, Chapel Hill, Ridgmar Hill en Camp Bowie boulevard zijn de meeste winkels te vinden.
De stad heeft diverse parken, meren en openlucht activiteiten, zoals wandelen, fietsen, golfen, zwemmen, vissen, bootvaren en zeilen. De Trinity Trails bieden 48 km geasfalteerd pad, waar men goed kan fietsen en wandelen. Het pad gaat door Heritage Park, Trinity Park en Overton Park.
In de Monnig Meteorite Gallery kunt u verschillende types meteoriet bekijken. U kunt bovendien de meteroriet van Mars bezichtigen die is gevonden in Texas.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Fort Worth Water Gardens

Attracties:
- Six Flags Over Texas
- Lone Star Park

Musea:
- Museums-Western Heritage
- Stockyards museum
- Texas Cowboy Hall of Fame
- Fort Worth Museum of Science and History

Meren:
- Benbrook Lake
- Bridgeport
- Cedar Creek
- Eagle Mountain Lake
- Granbury Lake
- Grapevine Lake
- Joe Pool Lake
- Lake Arlington
- Lake Lavon
- Lake Ray Hubbard
- Lake Texoma
- Lake Weatherford
- Lake Whitney
- Lewisville Lake
- Ray Roberts Lake
- Twin Points

Parken:
- Cleburne State Park
- Cedar Hill
- Mineral Wells
- Possum Kingdom
- Dinosaur Valley

Fort WorthFort WorthTexas Motor Speedway