Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
PortlandSt PaulCountry Music Hall of FameMount RushmoreAlcatraz gevangenisCentral ParkLas VegasWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkUitzicht IdahoStrand FloridaSeattleBadlands National ParkMonument ValleyGlacier Bay National ParkFreedom TrailDurangoLincoln MemorialCadillac RanchCrater Lake National ParkBryce Canyon National Park

Frankfort

Staat: Kentucky
Oppervlakte (land): 38,2 km2
Bevolking: ca. 27.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Frankfort is de hoofdstad van Kentucky en ligt in het noorden van deze staat. Het is niet de grootste stad van Kentucky maar ligt centraal tussen de twee grootste steden van de staat, Louisville en Lexington.

Een stukje geschiedenis
Frankfort werd in 1780 gesticht aan de noordelijke oever van de Kentucky rivier en werd in 1792 gekozen tot hoofdstad van Kentucky. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd de stad korte tijd bezet door de Geconfedereerde Staten van Amerika. In 1937 overstroomde de stad toen de Kentucky rivier als gevolg van zware regenval buiten haar oevers trad.

Zien en doen
Er is genoeg te zien en te doen in Frankfort. Allereerst de geschiedenis van de stad die je kunt gaan bekijken in het ‘Kentucky History Center’ Hier vindt u meerdere musea en tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad en de staat. Voor een buitenactiviteit in de natuur kunt u terecht bij het Buckley Wildlife Sanctuary, hier vindt u prachtige flora en fauna en verschillende wandelroutes. Kentucky staat bekend om zijn Bourbon whisky, er zijn diverse distilleerderijen te bezichtigen, zoals Buffalo Trace Distillery. Buffalo Trace Distillery is twee eeuwen oud en daarmee de oudste in de Verenigde Staten. U kunt hier het gehele distilleerderijproces bekijken en na afloop natuurlijk een heerlijke bourbon drinken. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, zoals het Starway Family Fun Park. Hier treft u een 18 holes miniatuur golfbaan met watervallen, riviertjes en bruggen. Er zijn kartbanen geschikt voor berijders van alle leeftijden en er is een arcade met allerlei spelmachines.

FrankfortFrankfurt