Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisMonument ValleyUitzicht IdahoNiagara FallsPortlandGlacier Bay National ParkMount RushmoreCrater Lake National ParkLincoln MemorialLas VegasCadillac RanchBadlands National ParkSt PaulCentral ParkCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoWaterval Yosemite National ParkFreedom TrailSeattleStrand Florida

Fresno

Staat: California
Oppervlakte (land): 270,3 km2
Bevolking: ca. 450.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Fresno ligt in de San Joaquin Valley en in het het hart van Californië. Fresno is in het bezit van een natuurlijke schoonheid en velen recreatieve gelegenheden. Fresno heeft drie nationale parken, nationale bossen en veel wildernis. Er zijn velen rivieren, meren, heuvels en bergketens. De stad is van oorsprong een landbouwstad die zijn sporen nog heeft achtergelaten.
Yosemite National Park
Fresno is van Californië de zesde grootste stad.
Inwoners van Fresno genieten van de voordelen van een stilte, goedkope stad, met de mooie attracties en bezienswaardigheden van Californië binnen een gemakkelijk te rijden afstand. U kan naar Los Angeles in 3 uren en San Francisco in 2 1/2 uur rijden.
De inwonders van Fresno besteden hun weekends uit voor snowboarden en skiën.
Het mooie Yosemite nationaal Park is enkel een 45 minuten rit vanaf Fresno. Bovendien het Sequoia nationaal Park is ook nabijgelegen waar u reusachtige redwoods kan bekijken, inclusief de grootste boom in de Verenigde Staten!

Zien en doen
Fresno ligt centraal in California waardoor het redelijk dicht bij diverse Nnationale parken ligt zoals, Yosemite NP en Sequoia NP. Meer bezienswaardigheden zijn Forestiere Underground Gardens, Kearney Mansion, Millerton Lake State Recreation Area, Sierra Ntl Forest, Discovery Center, Fresno Art Museum, Fresno Art Metropolitan Museum of Art History and Science en Roeding Park.

In Fresno kunt zijn er verschillende musea, restaurants, festivals en ontspanningsgelegenheden. U kunt er ook fietsen, paard rijden, berg beklimmen, vissen
In de verschillende winkelcentrum kunt u winkelen.
Zo heeft Fresno, het Manchester Center, the Fashion Fair Mall, River Park Shopping Center, Fig Garden Village en Old Town Clovis. Na een dagje winkelen in Fresno zou u de avond kunnen afsluiten met een theater bezoek in het Theater van Fresno.
Om u en de kinderen te amuseren, kunt u verschillende parken bezoeken zoals, Rotary Storyland and Playland, Blackbeard’s Family Fun Center, Boomers, Gateway Ice Center. Voor in de zomer zijn er een aantal waterparken geopend; The Island Park en Wild Water adventures.

Fresno heeft twee districten.
The Tower District heeft een geweldig nachtleven, met bars en cafes voor ieder wat wils. Fresno biedt een mengeling van vele verschillende cultuur die dus zorgen voor verschillend soort vermaak gelegenheden en restaurants. Er zijn dans cafés met allemaal verschillende muziek, door de grote verscheidenheid van culturen. The Tower Theater is een historisch Theater dat nog steeds in gebruik is voor toneel en tentoonstellingen.
Het tweede district is Old Town Clovis. Old Town Clovis heeft zijn eigen stijl. Er zijn een aantal bars, nachtclubs en restaurants. Er zijn ook Karoke bars, swing clubs en komedie clubs.

Bezienswaardigheden & attracties
Musea: 
- Fresno Art Museum
- African America Culture and Historical Museum
- Kearney Mansion Museum
- California Memorial Museum

Parken:
- Kearney Park
- Oso the Oro Lake Park
- Woodward Park
- Roeding Park
- Trolly Creek Park
- Sierra National Forest

Meren: 
- Huntington Lake
- Shaver Lake
- Millerton Lake
- Pine Flat Lake
- Edison Lake
- Florence Lake
- Hume Lake
- Lost Lake

FresnoFresno