Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkNiagara FallsLincoln MemorialSeattleBryce Canyon National ParkUitzicht IdahoCrater Lake National ParkSt PaulMount RushmoreCountry Music Hall of FameFreedom TrailBadlands National ParkPortlandStrand FloridaLas VegasGlacier Bay National ParkCadillac RanchMonument ValleyWaterval Yosemite National Park

Galveston

Staat: Texas
Oppervlakte (land): 539,6 km2
Bevolking: ca. 57.500
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Galveston ligt in Galveston County en bestaat uit vast land en een eiland. Het eiland is bereikbaar met een ferry. De stad staat bekend om zijn 16 kilometer lange zeedijk, die dient om het land te beschermen tegen de vloed.

Zien en doen
Galveston is in bezit van veel culturele attracties en gebouwen. In de binnenstad van Galveston “the Strand” zijn veel historische gebouwen te bezichtigen. Veel van deze gebouwen zijn tevens een museum. Er is genoeg gelegenheid voor een gezellig nachtleven. De Balinese Room is een beruchte nachtclub. Daarnaast zijn er veel onwettige gokhallen in de stad te vinden.
Er is ongeveer 51 kilometer strand, veel restaurants, winkelmogelijkheden, kunstgalerijen en nog veel meer.
Om lekker af te koelen kunt u naar het Schlitterbahn waterpark gaan, waar veel water attracties te vinden zijn.
De Moody Garden is een toeristisch complex dat bestaat uit 3 piramides. Zo is er de Aquarium, die één van de grootste aquariums van de wereld is en in bezit is van velen soorten zeedieren, de Rainforest Pyramid, die bestaat uit tropische flora en fauna, en de Discovery Pyramid, waar diverse expedities en activiteiten centraal staan. Daarnaast heeft het park een 3-D IMAX Theater, een hotel en een ferry. Als u eens lekker wilt uitrusten is Palm Beach de geschikte attractie. Het is een zanderig landschap met frisse water lagunes en activiteiten voor kinderen.
In Galveston worden er ter tours georganiseerd, zoals de Harbour Tour waarmee u dichtbij de dolfijnen komt.
Het Galveston eiland is een klein romantisch eiland. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om dit eiland te bereiken: Treasuee Isle Tour Train, Galveston Island Trolley, The Colonel Paddlewheel Boat, Galveston Duck Tours.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden: 
- Bisschop’s Palace

Musea: 
- Texas Seaport Museum
- Railroad Museum
- Lone Star Flight Museum

Galveston