Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchPortlandGlacier Bay National ParkMonument ValleyFreedom TrailCountry Music Hall of FameNiagara FallsUitzicht IdahoSt PaulSeattleCentral ParkLas VegasDurangoStrand FloridaMount RushmoreBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLincoln MemorialBadlands National ParkCrater Lake National Park

Glacier National Park

Glacier National Park ligt met zijn hoge bergpieken, bossen en meren in het noordwesten van Montana.
In de jaren 90 van de negentiende eeuw werd er een spoorlijn in dit gebied aangelegd, genaamd Great Northern Railway. Tijdens de reis in de trein zijn er watervallen, weides met wilde bloemen en snelstromende donkerblauwe rivieren te zien.
In de zestiende eeuw werd het westen van Glacier bewoond door de Kootenai Indianen en het oosten werd bewoond door de Blackfoot Indianen. In het oosten leefden bizons in dit prairiegebied. Het aantal oorspronkelijke bewoners verminderde door de komst van de kolonisten en de spoorwegen in de negentiende eeuw. De kolonisten namen blanke ziektes en alcohol mee. De kolonisten en mijnbouwers zorgden voor een oorlog met de oorspronkelijke bewoners en verjoegen ze. Uiteindelijk bleek er in de mijnen van Montana weinig te vinden en door aandrang van de treinmaatschappijen werd dit stuk land in 1910 tot een nationaal park benoemd. Net over de grens had de Canadese regering al een veel kleiner stuk land opzij gezet als provinciaal park. In 1932 werden beide aan elkaar gekoppeld als het Waterton/Glacier International Peace Park.
Het rijden over de Glacier lijkt makkelijk, maar dat kan erg tegenvallen. Er is namelijk maar één weg aangelegd, de Road to the Sun. Het grootste deel van het jaar is deze weg bedolven onder een metersdikke laag sneeuw.
Bij de Marias Pass is er een duidelijke breuklijn te zien met rots, die meer dan een miljard jaar oud is. Dit is ongeveer zeventig jaar geleden ontstaan, wanneer twee continentale platen zo hard tegen elkaar aan drukten dat lagen rots in stukken braken en over de vlakte werd geduwd. Door deze enorme verschuiving kwamen oudere lagen op jonge lagen te liggen.
Gletsjers van zeshonderd meter dikte hebben de diepe troggen uitgeschuurd van de McDonald en Saint Mary valleien. Kleinere gletsjers zorgden voor de vele hangende valleien die nu zorgen voor spectaculaire watervallen. Het waren ook de gletsjers die verantwoordelijk zijn voor de messcherpe rotsrichels, de hoorns en cirkels, en voor de kommen hoog in de bergen waar tot diep in de zomer de sneeuw blijft liggen.
In Glacier National Park zijn er meer dan 1300 wandelpaden, die u leidden door een prachtig gebied. De klassieke wandelroute is ongeveer honderd kilometer en loopt tussen Logan pass en Kintla Lake, via de Goat Haunt. Een andere populaire route is de route die Lake McDonald verbindt met Saint Mary Lake via Gunsight Pass. Deze route van ongeveer 35 kilometer geeft een mooie dwarsdoorsnede van wat het park heeft te bieden: toppen met gletsjers, dichte bossen, subalpine weides, watervallen, stroompjes en meren.
De populairste dagwandelingen zijn die bij Grinnel Glacier, van Iceberg Lake, naar Red Rock Falls. De meeste bergen kunnen wandelend bereikt worden. De pieken bij Logan Pass (Clements, Reynolds en Oberlin) zijn populaire dagtochten.
Glacier kent veel wild. In de buurt van Logan Pass vindt u bijvoorbeeld veel bergeiten. De beste plek om Bighorn schapen tegen te komen is bij Many Glaciers, waar ze samenkomen om met hun koppen tegen elkaar te knallen en wijfjes te vinden. Dit vind laat in de herfst plaats. De mooiste routes lopen door het gebied waar zwarte beren en grizzly’s wonen. Beren kunt u overal tegen komen in dit gebied, maar de grizzly’s zijn in het hoge gebied te vinden en de zwarte beren verblijven vooral in de bossen. Beide beersoorten komen voor in de bossen rondom Many Glacier en Tow Medicine in de late zomer en het begin van de herfst.
Bijna elk seizoen gebeurt er wel iets; de parkrangers kunnen vertellen waar de problemen zitten.

Glacier National ParkGlacier National ParkGlacier National Park