Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasAlcatraz gevangenisFreedom TrailDurangoStrand FloridaNiagara FallsGlacier Bay National ParkSt PaulCrater Lake National ParkCentral ParkCadillac RanchWaterval Yosemite National ParkLincoln MemorialBryce Canyon National ParkPortlandMount RushmoreSeattleCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoBadlands National ParkMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National Park

Great Basin National Park

Tegen de grens van Utah ligt het nationale park Great Basin. Het is een groot uitgestrekt natuurgebied, die in bezit is van druipsteengrotten. Deze grotten zijn een grote bezienswaardigheid. The Great Basin is een afgesloten meer dat regenwater opvangt, maar niet doorvoert. Hieraan heeft het park zijn naam te danken. In 1986 is dit gebied officieel een National Park geworden. Het is een erg rustig gebied en door de hoogteverschillen is de flora en fauna erg gevarieerd.
Naast woestijngebied zijn er ook gletsjers op de flanken van de Wheeler Peak en grotten in Lehman Caves.
In dit park kunt u verschillende tours maken. De Wheeler Peak Scenic Drive kost ongeveer een volle ochtend. 's Middags kunt u dan de Cave Tour doen. The Wheeler Peak Summit Trail duurt een hele dag. Dit is een stevig klim van vijftien kilometer tot vierduizend meter hoogte. Hij vertrekt vanaf Wheeler Campground en de rangers adviseren vroeg te gaan omdat het in de namiddag vaak onweert.
In het park zijn er hele oude bomen te vinden. Een van de bomen is zelfs geschat op wel 5.000 jaar oud.

Greas Basin National Park