Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkMonument ValleyCadillac RanchWaterval Yosemite National ParkPortlandStrand FloridaMount RushmoreCrater Lake National ParkLas VegasCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisSt PaulNiagara FallsBadlands National ParkLincoln MemorialFreedom TrailDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSeattle

Gunnison

Staat: Colorado
Oppervlakte (land): 8.443 km2
Bevolking: ca. 15.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Gunnison heeft een gemengde bevolking: Van ondernemers tot ingenieurs en van student tot cowboy. De bewoners zijn vindingrijk, ijverig en houden van het leven. Gunnison beschikt over een overweldigende natuur. Lang geleden voordat de inwoners van nu zich hier vestigde, zwierven de Ute Indiërs door de valleien en bergen van het gebied. In 1810 kwamen bont handelaars naar het gebied opzoek naar dierenvacht. In 1870 kwamen er velen mensen naar Gunnison, omdat er zilver was gevonden. Gunnison ging zich ontwikkelen en er werd een spoorweg aangelegd.
Steenkool en vee waren erg belangrijk voor Gunnison.
Als openlucht activiteiten niets voor u zijn, raden wij u aan hier niet heen te gaan.

Zien en doen
In de wintermaanden kunt u zich hier vooral bezighouden met verschillende wintersport activiteiten. Terwijl in de zomermaanden de meeste toeristen wandelroutes maken of kamperen in The Rockies.
In de natuur van Gunnison is veel te beleven, zoals vissen, golfen, kajakken, mountainbiken, ballonvaren, wandelen en skiën.
The Blue Mesa Lake is het grootste meer in Colorado en is gelegen in Gunnison. In dit meer zwemmen allerlei soorten vissen.
The Black Canyon van Gunnison is een spectaculair landschap dat gevormd is door de erosie van water en wind. In the Black Canyon zijn er veel wilde dieren te zien. Deze dieren zijn erg belangrijk voor het behouden van het ecosysteem in het gebied.
Zo kunt u in dit park zwarte beren, berg geiten, diverse vogels, wilde katten, berg leeuwen, dassen, diverse soorten slangen, hagedissen en salamanders vinden.

Naast het genieten en bewonderen van de natuur kunt u in Gunnison goed winkelen.
Gunnison beschikt over een grote variëteit aan winkels.
Om een beetje cultuur te proeven zijn er galerijen, het Pionier Museum en de Gunnison Centra voor de Kunsten. De plaatselijke bioscoop speelt minstens twee films elk week.
Gunnison restauranthouders verzorgen een grote verscheidenheid van gerechten en zijn gespecialiseerd in gourmet.

Blue Mesa Lake