Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisCrater Lake National ParkSeattleMonument ValleyBadlands National ParkPortlandCountry Music Hall of FameBryce Canyon National ParkNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkCentral ParkUitzicht IdahoFreedom TrailMount RushmoreDurangoStrand FloridaLincoln MemorialSt PaulGlacier Bay National ParkLas VegasCadillac Ranch

Hartford

Staat: Connecticut
Oppervlakte (land): 44,8 km2
Bevolking: ca. 125.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Hartford is de hoofdstad van de staat Connecticut en ligt aan Connecticut rivier. Hartford is de "verzekeringshoofdstad" van de Verenigde Staten, een aantal grote verzekeringsmaatschappijen hebben er hun hoofdkantoor.

Een stukje geschiedenis
Hartford ontstond als Newtown rond een in 1633 gestichte Hollandse handelspost. In 1814 was ze het toneel van de Hartford Convention, waar de leiders van New England bijeenkwamen en, uit protest tegen de oorlog met Engeland, de rechten van hun afzonderlijke staten boven die van de Unie stelden. In 1662 kreeg de stad een charter van Karel II en in 1665 werd ze de hoofdstad van de kolonie Connecticut. In de 18de eeuw bestond een bloeiend handelsverkeer met Europa, de industriële ontwikkeling nam een aanvang in de 19de eeuw.

Zien en doen
Er zijn verschillende musea in Hartford, zoals het Wadsworth Atheneum (kunsthistorie), bibliotheken, parken (Bushnell Park) en een symfonieorkost. Er zetelt o.m. een rooms-katholiek aartsbisschop; Hartford Seminary Foundation.
De stad was vlak na de Amerikaanse Vrijheidsoorlog het centrum van de Connecticut of Hartford Wit, een groep politiek geëngageerde dichters en schrijvers die zich m.n. afzette tegen het democratisch liberalisme dat in die dagen onder Th. Jefferson opgang maakte en die de stad later tot een middelpunt van Amerikaanse literatuur maakte. Dit komt tot uiting in een aantal fraaie bezienswaardigheden, w.o. het huis van de schrijvers Mark Twain en H. Beecher Stowe; de Hartford Courant (1764) is een van de oudste kranten van de Verenigde Staten. Verder het State Capitol (1872), Old State House (1796) en hooggerechtshof (1910).

HartfordHartford