Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailBryce Canyon National ParkCadillac RanchSt PaulAlcatraz gevangenisSeattlePortlandLas VegasMonument ValleyMount RushmoreMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkCountry Music Hall of FameLincoln MemorialCentral ParkCrater Lake National ParkGlacier Bay National ParkDurangoStrand FloridaBadlands National Park

Hawai The Big Island

Staat: Hawaï
Oppervlakte (land): 10.458 km2
Bevolking: ca. 160.000
Tijdszone: Hawaiian Standard Time

Algemene informatie
The Big Island is het meest zuidelijke en grootste van de Hawaï eilanden. Hier vind je het meest spectaculaire landschap en de landschappelijke verschillen zijn groot te noemen.
Het is het grootste en laatst gevormde eiland van de Hawaii archipel. Vanaf de zeebodem gemeten, ruim 6000 meter onder zeeniveau, vormt het eiland de hoogste berg op aarde. Op de bijna 4600 meter hoge Mauna Kea ligt eeuwige sneeuw en kan in de winter zelfs worden geskied. Het klimaat kent grote verschillen per deel van het eiland.

Zien en doen
De eilanden van Hawaii zijn vulkanisch en de vulkanen, waaronder een aantal actieve, behoren tot de grootste attracties op de eilanden. Op dit eiland Hawaii ligt het Hawaii Volcanoes National Park. In het park vind je actieve vulkanen en vind je informatie over alles wat met vulkanen te maken heeft. Een tweetal beroemde en actieve vulkanen die het park rijk is zijn de Mauna Loa en Kilauea. De Kilauea vulkaan is de meest constant actieve vulkaan ter wereld. U ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsten op de vulkaanhelling. Lava stroomt langs de helling omlaag en stort met oorverdovend geweld in zee. In het bezoekerscentrum van het Volcanoes National Park kan je meer te weten komen over de vulkanische activiteit. Aan de oostzijde van het eiland ligt het havenstadje Hilo, waar u een Japanse tuin en de bekende Rainbow Fall kunt bezoeken. Ook bij Hilo is het Akaka Falls State Park waar je schitterend kan wandelen. Even ten zuiden van Hilo kunt u een kijkje nemen op een macademia notenplantage. Aan de regenachtige noordoostzijde van het eiland groeit de jungle weelderig tegen de steile berghellingen. Langs de schitterend gelegen kustweg ziet u talloze watervallen, prachtige baaien en een overvloed aan kleurrijke bloemen. Stop onderweg bij Waipi’o Valley voor een wandeltocht en bezichtiging van de Polynesische tempels. De westkust staat bekend om haar droge klimaat. De zwarte rotsen aan de Kona kust bieden een scherp contrast met het donker blauw van de oceaan, het lichtblauw van de lucht en het groen van de vegetatie. Aan de zuidzijde van de Kona kust ligt de meest heilige plaats van de Hawaiianen, de "Place of Refuge". In dit historische park wordt op beeldende wijze uitleg gegeven over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Hawaii.
De noordwestzijde van "Big Island" wordt de Kohala kust genoemd. Bij Hapuna en Waikoloa vindt u de beste stranden van het eiland. Hapuna Beach is wellicht het meest populaire strand van het eiland. Met hagelwitte stranden die geleidelijk in de oceaan lopen en goede surfomstandigheden, vooral tijdens de winterperiode, is het niet vreemd dat het strand zo populair is. Gevolg is wel dat het vooral in de weekenden zeer druk kan zijn, maar dat brengt weer de nodige gezelligheid met zich mee.Meer landinwaarts liggen schilderachtige dorpjes en enorme boerderijen. De "Parker Ranch" is zelfs één van de grootste ter wereld. Hier kunt u Hawaiiaanse cowboys (zgn. Paniolo’s) aan de slag zien, regelmatig zijn er rodeo's.
Als “westerse”ontdekker van Hawaï is de Engelse navigator Captain James Cook onlosmakelijk aan de eilanden verbonden. Het plaatsje Captain Cook herinnert aan deze legendarische figuur die ook andere delen van de wereld in kaart bracht. Hawaï werd voor Cook echter zijn eindbestemming.
Natuurlijk zijn er meer bezienswaardigheden waar u van kunt genieten.

Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden:
- Hawaii Volcanoes National Park
- Captain Cook
- Hawaii Tropical Botanical Garden,
- Rainbow Falls
- Mauna Loa Macadamia Nut Company
- Captain Cook Monument
- Parker Ranch
- Place of Refuge

Vulcanen:
- Mauna Loa
- Kilauea

Verder:
- Pololu Valley Lookout
- Hapuna Beach State Park
- Akaka Falls State Park
- Waipi'o Valley

Volcanoes National ParkTropical Botanical Gardens