Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Crater Lake National ParkFreedom TrailUitzicht IdahoBryce Canyon National ParkWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchStrand FloridaLincoln MemorialSt PaulCountry Music Hall of FameMonument ValleyCentral ParkPortlandMount RushmoreBadlands National ParkDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkLas VegasNiagara FallsSeattle

Helena

Staat: Montana
Oppervlakte (land): 36,3 km2
Bevolking: ca. 25.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Helena is een uitstekende stad om terug te gaan in de tijd van het Oude Westen.
In 1864 kwamen in Helena de eerste bezoekers om in de Last Chance Gulch (ravijn) goud te zoeken. Nu 140 jaar later is deze hoofdstad van Montana nog steeds een mooie stad. Er zijn herenhuizen, historische architectuur, openlucht activiteiten, unieke familie attracties, galerijen, musea en culturele evenementen.

Een stukje geschiedenis
De stad werd op 30 oktober 1864 gesticht na de ontdekking van goud dat langs de Last Chance Gulch werd gevonden.
De hoofdstraat van Helena heet Last Chance Gulch. De stad heette oorspronkelijk Crab Town, naar John Crab, een van de mannen die goud gevonden had.
Toen er meer goudzoekers de stad binnen kwamen en de stad groter werd, werd besloten de naam te veranderen.
John Sommerville wou de nieuwe naam vernoemen naar zijn geboorteplaats, Saint Helena in Minnesota. Het voorvoegsel Saint vond men overbodig, dus is het uiteindelijk Helena geworden. De stad werd in 1856 voor het eerst in kaart gebracht door kapitein John Wood. Veel wegen volgde de kronkelpaden van de goudzoekers. Hierdoor heeft het stratenplan van Helena geen strak blokstructuur zoals de meeste Amerikaanse steden.
In 1886 leefden er ongeveer 50 miljonairs in Helena. Er waren meer miljonairs per hoofd van de bevolking dan in enige andere plaats ter wereld.
Over een periode van 20 jaar werd er ongeveer 3,6 miljard dollars aan goud gevonden in last Chance Gulch.

Helena heeft als symbool voor de stad een teken van The Guardian of the Gulch. Dit is een houten toren die in 1886 werd gebouwd en nog steeds staat op de Tower Hill. De toren diende als uitkijkpost om branden op tijd te kunnen signaleren, omdat in de periode van 1869 en 1874 velen branden ontstonden.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienwaardigheden: 
- St. Helena CathedralPioneer Cabin; Het oudste huis van Helena, gebouwd in 1864.
- Last Chance Gulch; Rond het ravijn is een zaken district gebouwd. Het is een groot winkelcentrum en vernoemd naar de mensen die hier goud vonden: de Vier Georgiërs.
- Mansion District; In deze buurt staan de mooie huizen van miljonairs. Het is een mooie buurt om even door heen te lopen en te kijken naar de diverse herenhuizen.
- Reeder’s Alley; Deze was in 1870 ontgint. Nu is het er een plaats van historische gebouwen, winkels en cafés.
- State Capital
- Fort Harrison; Deze ligt aan de westelijke rand van de stad.

Attracties: 
- Last Chance Tour Train, een spectaculaire reis van ongeveer een uur.

Musea: 
- Montana Historical Society museum

HelenaHelena