Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Cadillac RanchUitzicht IdahoSeattleMonument ValleyCentral ParkLincoln MemorialBryce Canyon National ParkMount RushmoreCrater Lake National ParkPortlandNiagara FallsFreedom TrailBadlands National ParkCountry Music Hall of FameLas VegasWaterval Yosemite National ParkDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkAlcatraz gevangenisStrand FloridaSt PaulGlacier Bay National Park

Idaho Falls

Staat: Idaho
Oppervlakte (land): 216.632 km2
Bevolking: ca. 60.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Idaho Falls ligt in het hart van de meest bekendste recreatieve gebieden van USA, inclusief Yellowstone en Grand Teton nationale park, Targhee, Sun Valley, Henry’s Lake, Craters of the moon, the Sawtooths, Island Park, Jackson Hole en diverse andere nationale parken.
Idado Falls is de provinciestad van Bonneville, in het oostelijke deel van Idaho. Het is het regionale centrum voor winkels, onderwijs, medische zorgverlening en culturele activiteiten.

Idaho Falls heeft zijn bestaan te danken aan de Snake River en de spoorweg. De Snake River is erg belangrijk, omdat het een soort van kruispunt en een rustplaats voor reizigers is.

Een stukje geschiedenis
Het Shoshone-Bannock en Noordelijke Paiute Indiase stammen bewoonden oost-centraal Idaho voordat Lewis en Clark hun tocht maakten over Idaho in 1805.
Door de bekendmaking van het rijkdom van het gebied trokken handelaars naar Idaho.
Een van de eerste permanente nederzettingen was Fort Hal, gelegen 48 kilometer ten zuiden van Idaho Falls.
Duizenden kolonisten trokken via Orgeon Trail door Idaho. De ontdekkingen van goud in 1869 trok veel kolonisten aan. Deze ontwikkeling zorgden ervoor dat er meer voorzieningen moesten komen in dit gebied voor de kolonisten.
Toen het goud zoeken beëindigden verlieten de mijnwerkers en andere nieuwkomers het gebied. Degenen die bleven gingen leven van de landbouw. Zij irrigeerden de droge gebieden tot rijk landbouwland, waar aardappelen, graan en ander gewas het meest opleverden.
Wanneer u Idaho Falls bezoekt, biedt het Bonneville Museum een tentoonstelling aan over de plaatselijke historische gebeurtenissen van het leven van een pionier. De tentoonstelling van natuurwetenschappen illustreert het regionale wilde leven, Indianen en verkenners.

Idaho Falls