Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
SeattleBadlands National ParkNiagara FallsMount RushmoreBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCrater Lake National ParkFreedom TrailCadillac RanchGlacier Bay National ParkCountry Music Hall of FameSt PaulPortlandCentral ParkUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisMonument ValleyLincoln MemorialLas VegasDurangoWaterval Yosemite National ParkStrand Florida

Indianapolis

Staat: Indiana
Oppervlakte (land): 936,2 km2
Bevolking: ca. 785.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Indianapolis is de hoofdstad en de grootste stad in het geografische midden van de staat Indiana. Indianapolis is vooral bekend om zijn jaarlijkse race-evenement, de Indianapolis 500.

Een stukje geschiedenis
Indianapolis begon pas echt te “leven” in 1821, toen het boerenland omgebouwd werd tot een echte, commerciële stad. In 1910 kwam de auto-industrie hier tot bloei met meer dan 60 autofabrikanten die de wereld voorzagen van het gemotoriseerde voertuig.

Zien en doen
In Indianapolis vindt jaarlijks in de maand mei de Indianapolis 500 plaats. Dit is een van ’s werelds grootste race-evenementen, maar als u hier eens wilt kijken zult u er vroeg bij moeten zijn en een jaar van te voren tickets moeten bestellen. Deze stad heeft voldoende te bieden voor bezoekers, zoals het Conner Prairie openlucht museum. In dit museum wordt het leven in Indiana gedurende de negentiende eeuw weergegeven en kunt u in een twee- of driedaagsprogramma deel uitmaken van een boerenfamilie en meemaken hoe het leven in 1886 op de boerderij was. Ook zijn er dagelijks bruiloften van de pioniers of kunt u met paard en wagen door het dorp rijden. Het Children’s Museum of Indianapolis wordt het beste kindermuseum in Amerika genoemd en biedt vijf verdiepingen met tentoonstellingen en interactieve activiteiten. Voor een dagje natuurschoon is een bezoek aan White River State Park een uitstekende keuze. Naast mooie parken biedt dit park verschillende musea, de dierentuin, een IMAX theater en nog veel meer attracties.

IndianapolisIndianapolis