Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Glacier Bay National ParkUitzicht IdahoStrand FloridaMonument ValleySt PaulNiagara FallsLas VegasWaterval Yosemite National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkAlcatraz gevangenisBryce Canyon National ParkCentral ParkSeattleCountry Music Hall of FamePortlandDurangoCrater Lake National ParkFreedom TrailMount RushmoreLincoln MemorialCadillac RanchBadlands National Park

Jackson

Staat: Mississippi
Oppervlakte (land): 271,7 km2
Bevolking: ca. 180.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Jackson (oorspronkelijk LeFleur's Bluff) is sinds 1821 de hoofdstad van de staat Mississippi. Het is tevens de grootste stad van deze staat. De stad is vernoemd naar Andrew Jackson, de zevende president van de VS. Jackson is een plezierig stadje.

Zien en doen
Er zijn een aantal bezienswaardigheden waar je heen kunt. In de oude State Capitol, gebouwd in 1840, zit nu het State Historical Museum met een overzicht van de geschiedenis van deze regio. De New State Capitol, een kleurrijk en sierlijk gebouw in Beaux Arts stijl, kan ook bezocht worden. Een blok verderop, in het Smith-Robertson Museum and Cultural Center, wordt het verhaal verteld van de zwarte bewoners van Mississippi van het begin van de slavernij door de Fransen in 1719 tot de dag van vandaag. Downtown zijn nog wat oude huizen te zien.

Jackson