Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Niagara FallsMonument ValleyLincoln MemorialFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisMount RushmorePortlandStrand FloridaCrater Lake National ParkUitzicht IdahoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkGlacier Bay National ParkLas VegasCadillac RanchCentral ParkCountry Music Hall of FameBadlands National ParkSeattleDurangoSt Paul

Kauai

Saat: Hawaï
Oppervlakte (land): 1.446 km2
Bevolking: ca. 62.500
Tijdszone: Hawaiian Standard Time

Algemene informatie
Kauai heeft de bijnaam "Garden Island", welke het vooral te danken heeft aan de prachtige natuur aan de noordoostzijde van het eiland. Kauai is het oudste en groenste eiland van Hawaii, echt een paradijs voor wandelaars die van rust en natuur houden.
De eeuwenlange weersinvloeden hebben Kauai tot een rond tropisch groen paradijs gevormd. Dit eiland is dan ook zeer geliefd bij filmmakers. Succesvolle films als 'South Pacific', 'Jurassic Park' en vele anderen werden hier opgenomen.

Zien en doen
Kauai beschikt over een aantal attracties van formaat, bijvoorbeeld de indrukwekkende Waimea Canyon, ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. De toegang tot de Canyon is vanaf de zuidzijde, waar u mooie zandstranden en blowholes vindt. Water is er in overvloed op dit eiland want de 1598 meter hoge Mount Wai’ale’ale is de vochtigste plaats op Hawaii en van de wereld met een neerslag van 12 meter per jaar. In deze vochtige kom bevindt zich ook een groot moeras Alaka'i Swamp met zijn specifieke flora en fauna. Het water dat over de rand stroomt beland in één van de zeven rivieren. Kauai is het enige Hawaii eiland met een bevaarbare rivier, Wailua River. Een leuke dagexcursie is een boottocht over de Wailua rivier, door een heuvelachtig jungle landschap. De rivier passeert watervallen, meren en grotten. De beste zandstranden vindt je bij Kapa'a, niet ver van de bekende Fern Grotto. De begroeide Fern Grotto (vaarn-grot), aan het begin van de rivier Wailua, is een geheel met varens begroeide grot die wordt afgeschermd door een waterval. Vandaag de dag wordt het gezien als een van de meest romantische plekken van Hawaii. Lihue in het zuidoosten is het economische en bestuurlijke centrum. Hier wonen de meeste inwoners en bevindt zich het vliegveld. Rond het eiland loopt een belangrijke hoofdweg in de vorm van een hoefijzer eindigt bij Kokee State Park en Ke'e Beach. De toeristencentra bevinden zich in Poipu, Kapa'a. In het noorden bevindt zich nog het luxe toeristenoord Princeville en het mooie Hanalei.
Andere hoogtepunten bevinden zich aan de noordkust van Kauai. Hier vindt u bijvoorbeeld de Na'Pali Coast, de ruige en meer dan een kilometer loodrecht hoog oprijzende zee groene kliffen. Dit landschap heeft al vele malen als decor gediend in films, als ‘Jurasic Park’, ‘King Kong’ en ‘Indiana Jones’. Dit gebied is alleen bereikbaar met helikopter of boot (of een hike van dagen). Tussen december en april ziet u hier bovendien voor de kust walvissen. Bezoek ook het kunstenaarsdorpje Hanalei gelegen in de gelijknamige vallei. De uitgestrekte taro-, rijst en suikerriet-plantages geven de vallei een oriëntaalse aanblik. Vanaf Kauai is het 'verboden eiland' Niihau te zien. Dit eiland wordt bewoond door 125 volbloed Hawaiianen en is niet toegankelijk voor bezoekers (tenzij uitgenodigd) Het eiland is in handen van de Robinson familie. Deze familie heeft voor dit isolement gekozen om de oorspronkelijke cultuur te behouden. Het eiland is zelfvoorzienend. De bewoners zijn vrij om het eiland te verlaten, maar hebben gekozen om op dit eiland, vrij van invloeden buitenaf, te blijven wonen. Het eiland staat bekend om haar prachtige schelpensieraden.

Bezienswaardigheden & attracties
- Waimea Canyon
- Alaka'i Swamp
- Mount Waialeale
- Wailua River
- Fern Grotto
- Na'Pali Coast
- Hanalei
- Kapa'a

KauaiKauaiWaimea Canyon