Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkPortlandWaterval Yosemite National ParkGlacier Bay National ParkSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkSt PaulMonument ValleyDurangoLas VegasCrater Lake National ParkNiagara FallsCadillac RanchCountry Music Hall of FameAlcatraz gevangenisMount RushmoreUitzicht IdahoStrand FloridaFreedom TrailLincoln MemorialBryce Canyon National Park

Las Cruces

Staat: New Mexico
Oppervlakte (land): 153,2 km2
Bevolking: ca. 82.500
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Gelegen in de Mesilla Vallei tussen de magische Organ Mountains en de Rio Grande ligt Las Cruces. Las Cruces is gelegen in in Doña Ana County in New Mexico. Het wordt steeds meer een populaire zuidwestelijke vakantiebestemming. Las Cruces heeft 350 dagen per jaar zonneschijn.
Veel bezoekers komen naar Las Cruces voor de golf mogelijkheden, unieke evenementen, historische attracties en het Mexicaans eten. Las Cruces heeft verschillende prijzen ontvangen, zoals het in bezit zijn van één van de beste scholen en het beste metro netwerk.

Zien en doen
Vergeleken met de oppervlakte van andere steden heeft Cruces geen zakendistrict. Wel zijn er velen winkels en restaurantjes te vinden in de binnenstad. Het hart van de stad ligt beneden bij de Telshor Boulevard en Lohman Avenue. Hier kunt u winkelen en een hapje eten.
Het historische gebied van de stad ligt rond de Hoofdstraat. In 1973 werd dit winkel gedeelte afgesloten met het doel er een verkeersvrij gebied van te maken.
Iedere woensdag en zaterdagochtend wordt er in de binnenstad een markt gehouden waar de boeren van het platteland, kunstenaars en culturele entertainers hun producten en spullen verkopen of hun kunsten laten zien.
Verder zijn in de binnenstad velen historische gebouwen, kerken en theaters te vinden.
Enchilada is een chili peper waarvan zij heerlijke gerechten maken en dit inluiden met een feest.
In Las Cruces viert men ieder jaar, in de laatste week van september, Whole Enchilada Fiesta. Drie dagen lang is er live entertainment, tentoonstellingen, festivals en eetgelegenheden. Jaarlijks bezoeken 80.000 mensen dit feest, wat dit feest tot de derde grootste toeristische evenement van New Mexico maakt. Naast de activiteiten zijn er parades, motor en auto shows, box wedstrijden en carnaval en kook wedstrijden. De meest bekende activiteit tijdens het weekend is het maken van enchilada op zondag.
Het gebied van Las Cruces bestaat uit mooie natuur.
De Mesilla Vallei is een vruchtbare vallei, die ligt in het gebied van Las Cruces en doortrekt tot over Texas. De vallei wordt gekarakteriseerd door zijn moeraslandschap, inheemse bomen, en nog veel meer. Doordat dit gebied zo vruchtbaar is, is dit een uitstekend gebied voor de landbouw.
Katoen, Chili en maïs zijn belangrijke gewassen in dit gebied.
In het oosten van de stad liggen de Organ Mountains. De Organ Mountains bestaan uit Vulkanisch gesteente. De Organ Mountains hebben hun naam te danken aan de vorm van het gebergte die lijken op het gedeelte van een orgel. De Organ Mountains worden gescheiden door de San Andres Mountains, waarbij de Route 70 door het gebied loopt in de richting van White Sands Missile Range, White Sands National Monument en Alsmogordo. De Franklin Mountains worden gescheiden van de Organ Mountains door een wijde opening, wat voor een groot deel onderdeel is van Fort Bliss.
De White Sands National Monument is het grootste rots en duingebied van puurgips. Het witte gebied schittert en is uniek om te zien. Velen soorten planten hebben zich aan dit ecosysteem aangepast. In dit park groeien daar unieke en vreemde planten.

Bezienswaardigheden & attracties
Activiteiten:
- Ballonvaren
- Fietsen
- Bezoek brengen aan de wijngaarden
- winkelen
- zwemmen
- tennissen
- golfen

Musea:
- Las Cruces Railroad Museum
- Museum of natural history offers mountain retreat
- Las Cruces Museum of Art
- Space Murals
- New Mexico Farm & Ranche Heritage Museum

Natuur:
- Gila National Forest
- City of Rocks State Park
- Rockhound State Park

Las CrucesLas Cruces