Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Niagara FallsCentral ParkAlcatraz gevangenisMount RushmorePortlandDurangoCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkUitzicht IdahoCountry Music Hall of FameFreedom TrailCadillac RanchLincoln MemorialLas VegasBryce Canyon National ParkSeattleStrand FloridaWaterval Yosemite National ParkBadlands National ParkGlacier Bay National ParkMonument ValleySt Paul

Madison

Staat: Wisconsin
Oppervlakte (land): 177,9 km2
Bevolking: ca. 220.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Madison is de hoofdstad van de staat Wisconsin. Diverse bladen kiezen Madison, en daarmee ook Wisconsin tot de "most livable city" van het land. Madison wordt wel the city of the Four Lakes genoemd, omdat het omringd is door meren. Er staat een grote universiteit die de sfeer in de stad in belangrijke mate bepaald.

Zien en doen
Een van de bezienswaardigheden is het wit granieten State Capitol (Romeinse Renaissancestijl) dat bijna net zo hoog is als het Capitol Building in Washington DC. In het Elvehjem Museum of Art heeft diverse soorten kunstwerken vanaf de prehistorie tot nu. Er wordt hier ook extra aandacht gegeven aan lokale kunstenaars. In het Vilas Park ligt Henry Vilas Zoo. Dit is een gratis dierentuin met dieren vanuit de hele wereld, zoals Afrikaanse leeuwen, beren, apen en nog veel meer. Een andere attracties is Olbrich Botanical Gardens. Hier worden diverse soorten tuinen getoond.
De Ice Age National Scenic Trail is een hiking trail waarbij je geologische formaties passeert die gevormd zijn tijdens de IJstijd, 70.000 tot 10.000 jaar geleden.
Frank Lloyd Wright, Amerika’s beroemdste architect, bouwde in de buurt van Spring Green, ten westen van Madison, een prachtig huis: Taliesin East (in Arizona ligt Taliesin West). Het huis belichaamt Wright’s concept van organische architectuur, dat wil zeggen dat het huis als het ware natuurlijk is ingebed in de omgeving.

Madison