Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Waterval Yosemite National ParkSeattleAlcatraz gevangenisStrand FloridaCentral ParkGlacier Bay National ParkCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkLas VegasDurangoUitzicht IdahoPortlandSt PaulNiagara FallsMount RushmoreCrater Lake National ParkCadillac RanchMonument ValleyFreedom TrailBadlands National ParkLincoln Memorial

Maui

Staat: Hawaï
Oppervlakte (land): 1.883 km2
Bevolking: ca. 140.000
Tijdszone: Hawaiian Standard Time

Algemene informatie
Maui is het tweede grootste eiland en heeft als bijnaam het ‘The Valley Isle’. Het is vernoemd naar de halfgod 'Maui'. Het eiland werd gevormd door het samensmelten van twee vulkanen bij wat nu de Central Valley genoemd wordt. Dit verklaart de aparte vorm van dit eiland. Er wordt ook wel gezegd dat het eiland de vorm heeft van het hoofd en bovenlichaam van de halfgod. Maui is na Oahu de populairste vakantiebestemming van Hawaii. Op Maui tref je rust en een zeer uitbundig natuurschoon. In een sprookjesachtig berglandschap wordt de unieke flora afgewisseld door talrijke watervallen, steile rotskusten en lange witte zandstranden.

Zien en doen
Aan de noordkust wordt het sprookjesachtig berglandschap met een unieke flora afgewisseld door talrijke watervallen, steile rotskusten en lange witte zandstranden. De kustweg naar Hana, met z'n 600 bochten, is een attractie op zich. Voorbij Hana ligt de Oheo Gulch, een serie meertjes die door watervallen met elkaar zijn verbonden. Het hoogste punt van Maui is de Haleakala vulkaan(3055 m), de grootste slapende vulkaan ter wereld. Onderweg naar de top ziet u een aantal prachtige en zeldzame bloemen, waaronder de Silversword en de uit Zuid-Afrika stammend Protea. Aan de westzijde van het eiland vormt het hoog in de bergen gelegen "Iao Valley State Park" één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zeer opmerkelijk is de vorm van Iao Needle. Aan de zuidwestzijde ligt Lahaina, eens het centrum van de walvisvaart in de Pacific. Van december tot en met april kunt u per boot voor de kust de bultrug walvissen (humpback Whales) zien. Lahaina heeft een hoofdstraat vol met gezellige restaurantjes, bars en mooie winkels. Iets voorbij Lahaina liggen Ka'anapali, Kahana en Kapalua, met de meest prachtige stranden van Hawaii. Maui is ook bekend om zijn Ho'okipa beach waar in de winter huizenhoge golfen door het rif de kust op komen, deze plek is om die reden en de constante wind op het eiland de place to be onder de (wind)surfers. Vanaf Maui is het mogelijk om met een boot naar Molokini te gaan. Molokini is een Marine Reserve en bestaat uit een halve maan vormige bergrug, de overblijfselen van een oude vulkaankrater. Bij dit onbewoonde eiland kan je een fantastisch snorkelen. Dit is één van de beste plekjes van de gehele eilandenarchipel voor een ontmoeting met de kleurige onderwaterwereld.

Ka'anapali Beach