Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkBadlands National ParkStrand FloridaCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisFreedom TrailLincoln MemorialSeattleDurangoLas VegasMonument ValleyUitzicht IdahoCentral ParkCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsMount RushmoreGlacier Bay National ParkCadillac RanchPortland

Memphis

Staat: Tennessee
Oppervlakte (land): 723,4 km2
Bevolking: ca. 672.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Memphis is de grootste stad van de staat Tennessee.

Een stukje geschiedenis
Al zo'n 10.000 jaar geleden werd het gebied in en rond Memphis bewoond door Indianen. Daarna hebben zich er verscheidene immigranten gevestigd. Toch duurde het nog tot 1819 voordat Memphis daadwerkelijk een stad werd en een burgemeester kreeg. De stad is genoemd naar de vrouw van Epaphus, de stichter van Memphis (Egypte).

Zien en doen
De belangrijkste trekpleister van Memphis is Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Na het Witte Huis in Washington is Graceland in Memphis het meest bezochte woonhuis van Amerika. Een miljoen mensen per jaar komt kijken naar wat, afgezien van de muziek, resteert van het korte en voornamelijk ongelukkige leven van een van Amerika’s volkshelden. Maar Memphis staat ook bekend om zijn katoen en de Mississippi River met zijn boten. In het historische Beale Street vindt je diverse gezellige restaurantjes met veel muziek, deze straat staat bekent als "Home of the Blues." Een interessant museum voor liefhebbers van Rock 'n' Roll is het Memphis Rock 'n' Soul Museum.

MemphisSun Studios