Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
DurangoPortlandFreedom TrailCrater Lake National ParkLas VegasWaterval Yosemite National ParkMonument ValleyBadlands National ParkAlcatraz gevangenisMount RushmoreSeattleGlacier Bay National ParkCadillac RanchUitzicht IdahoNiagara FallsStrand FloridaCentral ParkSt PaulLincoln MemorialCountry Music Hall of FameBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National Park

Miami

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 93 km2
Bevolking: ca. 400.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Miami is een havenstad in de staat Florida, aan de Biscaynebaai (Atlantische Oceaan). De oceaan, het zand en de zon zijn de belangrijkste factoren voor een bezoek aan Miami, en dan vooral Miami Beach. Hierdoor trekt Miami en omgeving jaarlijks ca. 10 miljoen toeristen en daarnaast vele renteniers en overwinteraars trekken. Wat het weer betreft moet u er wel rekening mee houden dat het 's zomers erg warm en benauwd is en dat vanaf juni het orkaan- en stormseizoen op volle toeren draait.

Een stukje geschiedenis
De stad ontstond rond het in 1835 bij het Indianendorp Mayaimi gestichte Fort Dallas. De stad heeft zich sinds de jaren vijftig ontwikkeld tot een opvangcentrum van Spaanstalige immigranten (aanvankelijk m.n. Cubanen, later afkomstig uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika); in 1980 en 1988 was de stad het toneel van ernstige etnische onlusten.

Zien en doen
Miami is een interessante plaats om te bezoeken. Vooral Miami Beach, met zijn art deco gebouwen en zijn plezierige terrasjes en restaurants, trekt veel bezoekers aan. De stad Miami zelf lijkt minder te bieden te hebben, maar dat valt reuze mee. Zo ligt in de stad de wijk Little Havanna, waar de Cubaanse immigranten- gemeenschap domineert en waar u wat kunt opsteken van de sentimenten van een generatie die bijna is uitgestorven. De sfeer is hier eerder Zuid-Amerikaans dan Amerikaans, en hoewel het ook Hispanics zijn, veel minder Mexicaans dan bijvoorbeeld San Antonio in Texas of Los Angeles in California. Downtown Miami is een winkelcentrum voor Zuid- en Midden Amerikanen, met een daarbij horende sfeer (en uitgavenpatroon).Ten zuiden van downtown ligt Coconut Grove, nu een chique woonwijk maar in de jaren zestig en zeventig de plek waar schrijvers en kunstenaars uithingen. Er zijn nog steeds veel galerieën. Coral Gables met zijn boulevards en Mediterrane architectuur, is een van de oudste suburbs van Miami, met veel winkels.
Als u voor het strand gaat biedt de kust van Florida, van Miami Beach tot Jacksonvile, meer dan genoeg mogelijkheden met diverse sportmogelijkheden. Een van de mooiste plekken van Zuid Florida ligt iets ten zuiden van Miami, namelijk Vizcaya, een Italiaans ogend paleis dat nu als museum is ingericht. Vanuit Miami is het makkelijk een uitstapje te maken naar o.a. de Everglades National Park en de Florida Keys, de eilanden voor de kust van Florida.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- The Barnacle Historic State Park
- Holocaust Memorial
- Art Deco Historic District
- Cauley Square Historic Village
- Ancient Spanish Monastery
- Coarl Castle
- Coral Gables Merrick House
- Venetian Pool

Musea:
- Vizcaya Museum and Gardens
- Bass Museum of Art
- Florida Pioneer Museum
- Gold Coast Railroad Museum,
- Historical Museum of Southern Florida,
- Miami Art Museum,
- Miami Museum of Science & Planeterium
- Museum of Contemporary Art
- Rubell Family Art Collection
- Wolfson Galleries
- World Chess Hall of Fame & Museum

Winkelen:
Er zijn diverse malls en plaatsen waar je kunt winkelen.

Attracties:
- Coopertown Airboat Rides and Restaurant,
- Deering Estate at Cutler
- Everglades Alligator Farm
- Everglades National Park
- Fairchild Tropical Garden
- Fruit & Spice Park
- GameWorks
- Miami Metrozoo
- Miami Seaquarium
- Monkey Jungle
- Parrot Jungle Island
- Richard Pretty Driving Experience

Verder:
- strand
- Biscayne National Park
- Biscayne Nature Center
- Everglades Safari Park
- Miami Beach Botanical Garden
- Pinecrest Gardens

MiamiMiami