Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Waterval Yosemite National ParkUitzicht IdahoCountry Music Hall of FameNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkFreedom TrailBryce Canyon National ParkMount RushmoreSt PaulLincoln MemorialMonument ValleyAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkCrater Lake National ParkCadillac RanchStrand FloridaCentral ParkLas VegasBadlands National ParkSeattleDurangoPortland

Minneapolis

Staat: Minnesota
Oppervlakte (land): 142,2 km2
Bevolking: ca. 375.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Minneapolis ligt aan de Mississippi in de staat Minnesota, tegenover de tweelingstad Saint Paul. De steden worden samen vaak aangeduid als ‘Twin Cities’. Minneapolis is de grootste stad van de staat en centrum van handel, industrie en transport. De stad staat bekend om de ‘Minneapolis Sound’. Een stroming in de popmuziek, die in de jaren '80, onder aanvoering van Prince, furore maakte. De muziek kenmerkt zich door een combinatie van vooral new-wave en funk, vermengt met synthesizers. Bekende artiesten waren, naast Prince, The Time, Jimmy Jam & Terry Lewis en Ta Mara & the Seen.

Een stukje geschiedenis
Minneapolis is ontstaan bij de watervallen van Saint Anthony, de hoogste watervallen in de Mississippi rivier. Stroomopwaarts was de rivier hier niet bevaarbaar, tot er in 1960 sluizen werden gebouwd. Pater Louis Hennepin was de eerste Europeaan die het gebied verkende. De watervallen zijn naar hem genoemd, evenals de county waarin Minneapolis is gelegen. De groei van de plaatsjes Minneapolis en Saint Anthony bij de watervallen werd in de jaren veertig van de 19e eeuw bevorderd door de nabijheid van Fort Snelling. In 1867 werd Minneapolis een stad. In 1872 ging Saint Anthony samen met Minneapolis. De naam Minneapolis is samengesteld uit het Dakota woord “minne” dat "water" betekent, en het Griekse woord “polis” dat "stad" betekent. De stad wordt ook wel "City of Lakes" genoemd.

Zien en doen
Minneapolis staat bekend om zijn parken en meren binnen de stadsgrenzen zoals het mooie Lake Calhoun en Lake of the Isles. Minneapolis is de enige stad in Amerika met een “National Scenic Byway” (een nationaal erkende toeristische route door natuurparken) binnen de stadsgrenzen. Deze Grand Rounds Scenic Byway komt onder andere langs de kades van de Mississippi in het centrum, de Mississippi rivier, Minnehaha Creek naar de Minnehaha Falls en bij de Chain of Lakes, met Calhoun en Lake of the Isles als centrum van activiteit op de vele mooie zomerse dagen. Leuke attracties in Minneapolis zijn St. Anthony Falls, het “riverfront” gebied met leuke terrassen, de Metrodome, de Minneapolis Sculpture Garden en de vele musea (Minneapolis heeft vijf belangrijke kunstmusea en zeven musea over verschillende onderwerpen uit de Amerikaanse geschiedenis), daarnaast vindt u in Minneapolis vele galerieën). In de buurt van Minneapolis ligt Bloomington. In deze plaats bevindt zich de Mall of America en is een bezoek waard. Deze mall heeft een oppervlakte van ongeveer 400.000 m2 en is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten. Er zijn meer dan 520 winkels, 60 restaurants, 7 nachtclubs, 14 bioscoopzalen en een groot indoor amusementspark, The Park at MOA ™. Daarnaast vindt u er een aquarium met meer dan 3000 zeedieren, waaronder haaien die over u heenzwemmen als u in een onderwatertunnel door het aquarium loopt.

MinneapolisMall of America