Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisMount RushmoreBryce Canyon National ParkLas VegasBadlands National ParkFreedom TrailMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLincoln MemorialCentral ParkCrater Lake National ParkSt PaulWaterval Yosemite National ParkUitzicht IdahoSeattleCadillac RanchCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkStrand FloridaNiagara FallsDurangoPortland

Moab

Moab is een stadje in zuidoost Utah, op vier uur rijden van Salt Lake City, dat ook wel bekend staat als het vroegere ‘wilde westen’. De Coloradorivier stroomt langs de stad, wat de nodige toeristische wateractiviteiten tot gevolg heeft. De rivier stroomt vele kilometers door een ravijn waarvan de muren 200 tot 300 meter steil oprijzen, wat weer populair is bij bergbeklimmers. Verder ligt Moab in een half woestijngebied. Er is dus sprake van schaarse begroeiing van voornamelijk lage struiken en planten zoals sagestruiken, cactussen, pinyons (lage conifeerachtige bomen) en grassen. Bomen (voornamelijk ‘cottonwoodtrees’) vindt u langs de rivierbeddingen. Ondanks de woestijnomgeving heeft de stad Moab toch voldoende water beschikbaar.
De ‘La Sal’ bergketen ligt pal ten zuiden van Moab en heeft pieken tot maar liefst 3000 meter. Daar valt voldoende sneeuw en regen om de vallei het gehele jaar door van water te voorzien. Naast het woestijnlandschap biedt Utah een berglandschap, wat het aanzien zeer gevarieerd maakt. Overigens maakt het geheel onderdeel uit van de ‘Rocky Mountains’, een bergketen die door geheel de Verenigde Staten loopt. Het gebied kenmerkt zich verder door het specifieke canyon- en terraslandschap. Het is niet verwonderlijk dat daardoor het ‘Canyonlands National Park’ is ontstaan. Doordat in het park de ‘Green River’ zich bij de Coloradorivier voegt, wordt het park in feite in drie delen gesplitst. Twee delen daarvan zijn voor het publiek toegankelijk gemaakt. Kenners zeggen dat het ‘Canyonlands National Park’ mooier en gevarieerder is dan de ‘Grand Canyon’. Amerikanen ontdekken én waarderen deze parken dan ook steeds meer. In Europa zijn ze (nog) niet zo bekend, met als gevolg dat ze nog maar weinig Europese bezoekers kennen.
Moab maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Grand Circle’. Veel reisorganisaties in Europa organiseren reizen naar deze keten van natuurwonderen in het westen van de VS. In Moab wordt veelal het ‘Arches National Park’ bezocht.

Vanuit Moab in Utah kun je een aantal spectaculaire excursies maken in de prachtige omgeving. Op steenworp afstand van dit stadje vind je Arches National Park en Canyonlands National Park. Voor mountainbikers is Moab het centrum van de wereld. In dit stadje struikel je er over de fietsen en berijders, ervaren en onervaren. Er is een hoop veranderd in dit gezapige stadje in de zuidoost hoek van Utah. In de jaren vijftig en zestig was het uranium, dat in de canyonlands werd aangetroffen, dat in levensonderhoud voorzag. Tegenwoordig is het toerisme. Vanuit de downtown van Moab beginnen routes als de Slickrock Trail, de scenerieke Gemini Bridges Trail en de veeleisende Porcupine Rim. Dit zijn één daagse routes, maar wie wil kan ook meerdere dagen op pad. Een van de routes is de White Rim Trail, een ruwe weg van ongeveer 160 kilometer rondom het Island in the Sky in Canyonlands National Park. Dit is geen technische route, maar vooral een mogelijkheid om je als fietser onder te dompelen in woestijnwildernis. Er zijn dus vele mogelijkheden voor mountainbikers.

Canyonlands National ParkCanyonlands National Park