Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameBryce Canyon National ParkCrater Lake National ParkSt PaulStrand FloridaDurangoPortlandFreedom TrailBadlands National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkCadillac RanchLas VegasLincoln MemorialSeattleMonument ValleyMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsUitzicht IdahoCentral Park

Monterey

Staat: California
Oppervlakte (land): 30,4 km2
Bevolking: ca. 31.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
In Monterey en Carmel kunt u aquariums bezoeken, baai cruises maken, fietsen, strandfeesten bezoeken, boot huren, duiken, vissen, golven en historische parken bezoeken
Monterey heeft verschillende mooie gebieden in noordelijk Californie.
Zijn kleurrijke steden en historische locaties maken van Monterey een ideale plaats voor ontsnapping. Monterey was de eerste hoofdstad van Californie. Monetery heeft een groot historisch en cultureel verleden.
In Monterey is een reeks van fijne restaurants, boetieken, galerijen, herbergen en recreatieve gelegenheden. Het is bovendien gastheer van grote verscheidene festivals en wereld evenementen inclusief het Monterey Jazz Festval, het Monterey Blues Festval, Cherries Jubileum, het Monterey Pijlinktvis Festival, Monterey Wijn Festival en het Monterey Blues Festival.
Ook belangrijk zijn de auto en motorfiets racen, die bij de nabijgelegen Laguna Seca Racebaan gehouden worden.
Cannery Row is een echte hotspot. Het heeft meer dan dertig hotels, nachtclubs, en biedt ieder soort vermaak aan van comedy clubs tot pool halls. Deze zijn allemaal met een loopafstand van elkaar verwijderd. Cannery Row beschikt over een bekend aquarium, luxe hotels, honderd verschillende winkels en u kunt er verschillende buiten activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, duiken, kayaken op de oceaan.
Het Californische badplaatsje, vlak bij de bekende Big Sur kust en de exclusieve Pebble Beach golfbaan, heeft zich weten te beschermen tegen al te onstuimige ontwikkeling. Nog steeds is het een oase van stijl en rust, discretie en traditie.
Het komt er dan ook op neer dat het aanbod ecologisch verantwoord geproduceerd is.
Het klimaat is uitermate geschikt voor het bezoeken van cultuur. Het is het hele jaar niet te koud, maar ook niet te warm.

Carmel-by-the-sea, ontvangt duizenden bezoekers per jaar, die komen voor de toneelstukken die jaarlijks worden georganiseerd in Carmel-by-the-sea.
Carmel-by-the-sea is erg aantrekkelijk door zijn aangename binnenstad, diverse winkels en mooie stranden.
U zult geen trottoirs, straatlichten of neon tekens vinden, maar speciaal zaken, boetieken, kunst en fotografie galerijen en geweldige restaurants. Neonlicht is er verboden, populaire winkelketens ontbreken, naar fast food wordt niet getaald. Bomen mogen niet worden omgehakt - als je wilt bouwen, dan er omheen en nooit meer dan één etage. Men woont er tussen een overvloed van veelsoortig groen en opgevrolijkt door massa’s bloemen in huizen die van buiten doen denken aan Hans en Grietje, maar van binnen the state of the art bieden aan comfort en luxe. Tourbussen en vrachtwagens moeten gaan via één enkele route en moeten parkeren op die ene plek net buiten de dorpskern. De politie is vriendelijk maar talrijk en zo waakzaam dat tuig, altijd al bij voorbaat opgeeft. De bewoners knikken elkander toe als ze wandelend langs het beeldschone strand elkaar passeren. Voor de 4.000 inwoners zijn er ruim honderd uitstekende restaurants.. In de drie theaters is veel Shakespeare en veel klassieke muziek. Lawaai hoor je er nauwelijks.

De kracht van de zee is bij sommige hoeken tussen de rotsen erg sterk en dus zeer gevaarlijk.
Dit fenomeen verraadt de aanwezigheid van Carmel Canyon. Het is een onderwaterravijn dat even grandioos is als de Grand Canyon van Arizona waarvan het volgens geologen ooit een verlengde van was. Miljoenen jaren geleden mondde de Colorado River in deze buurt uit in de Pacific in plaats van zoals nu via Mexico een uitweg te zoeken in de Californische Golf. De Carmel Canyon gaat verder samen met de gelijksoortige Monterey Canyon en loopt dan dik tweehonderd kilometer door in de richting van Hawaii. Het diepste punt is op tachtig kilometer uit de kust, waar de kloof dik drieduizend meter diep is; de afgrond meet van rand tot rand soms zestien kilometer.
Aan de kust ten zuiden van Carmel, bij Big Sur, staan cypressen en honderd tot honderdvijftig meter hoge Redwood bomen, soms tweeduizend jaar oud.

Carmel Vallei is een combinatie van zonneschijn en platteland. De Vallei zorgt dat de geschiedenis van dit landbouwgebied behouden blijft.
In dit gebied vindt u rustieke schuren, velden van sla, wijngaarden en grazende dieren.
Pacific Grove, beter bekend als de laatste geboortestad. Het is het thuis van de vorst vlinders.
Aan de boulevard zijn prachtige huizen te zien. Op de weg tussen Monterey en Carmel rijdt u langs velen golfterreinen, waar niet alleen de Lucky few een balletje slaan, maar waar ook herten grazen. De meest gefotografeerde boom is de Lone Cypress. Deze boom staat eenzaam op een rots bij de zee.
De Punt Pi-os Vuurtoren is de oudste vuurtoren van de Californische kust. Deze is in dit gebied te bezichtigen.
Bij de Monterey Bay ligt het Lover’s Point. Dit punt biedt de gelegeheid aan om zeeotters, zeeleeuwen en toevallig voorbijgaande walvissen te bekijken.
Het Zuidelijke deel van Carmel is mooi en rustig en er zijn nauwelijks mensen op straat.
De McWay Rivier stort zich vanuit de rotsen in zee. Het is een echte bezienswaardigheid.
De overige parken en bezienswaardigheden staan hieronder aangegeven.

Parken:
- Monetery State Historic Park
- Garland Ranch Regional Park

Bezienswaardigheden:
- Colton Hall
- Fishersman’s wharf

MontereyMonterey