Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkStrand FloridaCadillac RanchBadlands National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCrater Lake National ParkMonument ValleyLas VegasMount RushmoreBryce Canyon National ParkCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoLincoln MemorialGlacier Bay National ParkNiagara FallsSt PaulFreedom TrailAlcatraz gevangenisPortlandDurangoWaterval Yosemite National ParkSeattle

Montgomery

Staat: Alabama
Oppervlakte (land): 402,3 km2
Bevolking: ca. 200.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Montgomery is de hoofdstad van de staat Alabama aan de Alabama-river, die vanaf hier bevaarbaar wordt.

Een stukje geschiedenis
De stad werd gesticht in 1817 en is sinds 1846 de hoofdstad van Alabama. Zij werd in 1861 de eerste hoofdstad van de geconfedereerde staten. In 1955 vond hier de Montgomery-busboycot plaats. Dit was een politiek protest bedoeld als protest tegen de racistische scheiding in het openbaar vervoer in de stad. De boycot leidde uiteindelijk tot een beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof, die in 1956 de rassenscheiding in bussen in Alabama ongrondwettelijk verklaarde.

Zien en doen
Montgomery biedt een prachtig monument voor de burgerrechten (Civil Rights Memorial, van dezelfde ontwerpster als het Vietnam Memorial), de kerk van Martin Luther King, maar op hetzelfde plein ook de State Capitol, van waaruit jarenlang het racisme werd gepredikt. Het Rosa Parks Library and Museum is een herinnering aan de "Mother of the Civil Rights Movement", Rosa Parks. Deze Afrikaans-Amerikaanse vrouw weigerde in 1955 haar stoel in de bus te geven aan een blanke man. Het Martin Luther King home is het huis die je kunt bezoeken waar hij september 1954 tot februari 1960 heeft gewoond.

Civil Rights MemorialRosa Parks Library and MuseumMontgomery