Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Crater Lake National ParkUitzicht IdahoCadillac RanchLas VegasLincoln MemorialSt PaulFreedom TrailDurangoNiagara FallsSeattlePortlandAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkStrand FloridaGlacier Bay National ParkMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkMount RushmoreCentral Park

Monument Valley

Monument Valley is gelegen op het Colorado Plateau nabij het Four Corners, het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. Maar het ligt op de grens van de staten Arizona en Utah. Monument Valley is geen National Park of state park, maar is een Navajo Nation Tribal Park, dat betekent dat het behoort tot het grondgebied dat wordt beheerd door de Navajo Indianen.

Ooit was Monument Valley, wat eigenlijk geen valei is, een plateau ter hoogte van wat nu de toppen van de buttes zijn. De zachtere lagen zijn door erosie van wind en water weggesleten, waardoor zich de zogenaamde mesa’s hebben gevormd. Dit zijn brede rotsen die aan de bovenkant plat zijn. Het voortdurende erosieproces zorgt ervoor dat ook een mesa zeer langzaam wegslijt. De hardere bovenlaag slijt minder snel dan de zachtere zijkanten, een mesa wordt daardoor dus steeds smaller. Als de breedte van rots uiteindelijk kleiner is dan de hoogte, is het niet langer een mesa, maar een butte. Ook de butte slijt langzaam weg, totdat er een spire overblijft, een rotsnaald. Die uiteindelijk langzaam geheel zal verdwijnen. Tot 1300 n.C hebben de Anasazi in de vallei geleefd. Nu ligt het gebied in het Navajo Indian Reservation.

Monument Valley is wellicht het meest gefotografeerde gebied van Amerika. Het decor van de rode rotsformaties en de omringende woestijn heeft als set dienst gedaan in menige westernfilms en documentaires over het Wilde Westen. Ook heeft Monument Valley gefigureerd in TV films en series, advertentiecampagnes en reisbrochures als hét symbool van het Westen.
Bezoekers kunnen de meeste bezienswaardigheden van Monument Valley zien door de Valley Drive te volgen, een ruim 27 km lange onverharde weg die het park doorkruist. Behalve de rotsformaties zijn er ook zandbogen en rotstekeningen te zien langs de route.

Monument ValleyMonument Valley