Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
PortlandSeattleNiagara FallsAlcatraz gevangenisUitzicht IdahoBadlands National ParkLincoln MemorialFreedom TrailGlacier Bay National ParkCountry Music Hall of FameMonument ValleyDurangoCadillac RanchMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLas VegasMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkStrand FloridaCentral ParkCrater Lake National ParkBryce Canyon National ParkSt Paul

New Orleans

Staat: Louisiana
Oppervlakte (land): 469 km2
Bevolking: ca. 475.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
New Orleans ligt in de zuidelijke staat Louisiana aan de rivier de Mississippi. De bijnaam van deze stad is The Big Easy, en dat is niet voor niets, de sfeer is er relaxed en ongedwongen, hier staat plezier voorop. New Orleans is een multiculturele stad, Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten (en slaven) hebben elkaar beïnvloed en steeds iets nieuws aan de mengelmoes toegevoegd. Zwarten en Franssprekende werden lang behandeld als tweederangsburgers.

Zien en doen
In New Orleans staat plezier voorop. De combinatie van muziek, eten en drinken zorgen voor een vrijwel permanent feest. De Fransen lieten hier niet alleen de French Quarter achter, maar ook een mediterrane cultuur die uniek is voor de Verenigde Staten.
De French Quarter is het interessantste gedeelte van de stad met zijn cafés, restaurants en live muziek. Ook overdag is er altijd wat te doen, al was het alleen maar de stad te zien ontwaken na alweer een gezellige maar vermoeiende nacht. De mooiste straat hier is de Royal Street: veel antiekwinkeltjes, sjieke winkels en mooiste huizen. Jackson Square is het hart van de wijk. Op dit mooie plein vind je veel kunstenaars die hun producten showen en verkopen. Hier heb je ook een prachtig uitzicht over de Mississippi.
De begraafplaatsen van New Orleans zijn beroemd. Omdat het water de kisten binnen de kortste keren weer omhoog dreef, bouwde iedereen die er geld voor had een soort sarcofaag. Ze liggen niet in de beste buurten (afgezien van La Mairie) maar zijn interessant vanwege de beelden en bouwsels die mensen er hebben opgezet. Le Matarie kerkhof is van een andere orde. Hier liggen de rijken en beroemde mensen uit New Orleans’ verleden. St. Louis begraafplaats is de oudste begraafplaats van New Orleans en stamt uit 1789. Het is aan te raden deze plek niet in je eentje te bezoeken, want de kans om beroofd te worden is behoorlijk groot. Veel van de graven zijn in verre staat van verval. Op de grafzerken staat vaak waaraan de doden zijn bezweken, zoals gele koorts. Er liggen hier veel legendarische mensen begraven, waaronder de voodoo-koningin Marie Laveau. Veel bezoekers zetten een kruis op haar graf na een wens te hebben gedaan, of laten allerlei vreemde voodoogeschenken achter.
Bewoners van New Orleans beschouwen eten als een van de belangrijkere zaken in het leven. Men kookt hier pittig in een mengeling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Cajun-keukens. Gumbo (een dikke soep) en Jambalaya (een soort paella) zijn de basisgerechten. Creools eten stamt vooral uit het Caribisch gebied, met rijst en rode bonen; Cajun is de erfenis van de Franstalige immigranten uit Canada. Voor eten neemt men ook de tijd: men begint laat en gaat lang door. Dezelfde combinatie van invloeden die New Orleans zijn keuken gaf, leidde ook tot de geboorte van de jazz. De stad barst van de live muziek: jazz, maar ook blues, rythm and blues, cajun en zydeco.
In de omgeving van New Orleans liggen moerassen. Je kunt hier bijvoorbeeld een tour doen, waarbij je alligators en reigers ziet.
Qua klimaat kunnen we u ten sterkste afraden om in de zomer naar New Orleans te gaan. Het kan er dan veel te warm zijn en soms zelfs vies en benauwd. De lente en de herfst zijn ideale tijden.

Bezienswaardigheden & attracties
Evenementen:
- New Orleans Jazz and Heritage Festival

Bezienswaardigheden:
- St Louis Cemetery
- French Quarter

Musea:
- Historic Voodoo Museum
- Ogden Museum of Southern Art

Verder:
- restaurants
- muziek

New OrleansNew OrleansBourbon Street