Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameNiagara FallsGlacier Bay National ParkDurangoWaterval Yosemite National ParkFreedom TrailSeattlePortlandCadillac RanchAlcatraz gevangenisStrand FloridaBryce Canyon National ParkBadlands National ParkMonument ValleyCrater Lake National ParkLincoln MemorialCentral ParkUitzicht IdahoMount RushmoreLas VegasSt Paul

Oakland

Staat: California
Oppervlakte (land): 202,4 km2
Bevolking: ca. 415.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Oakland is gebouwd in 1852 en is de achtste grootste stad in Californië. Het ligt aan de oostelijke oever van San Francisco Baai. Het landschap van Oakland is schilderachtig. Het bestaat uit verschillende architectuur, een drukke waterkant, twee glinsterende meren en parken. Oakland ligt 30.4 km van de kustlijn langs de San Francisco Baai. De geschiedenis, evenementen, het ultieme vermaak, de diverse sporten, het landschap en het ideale klimaat maakt Oakland een mooie toeristische bestemming, waarin iedereen zich thuis voelt.

Zien en doen
Oakland is een plek van cultuur en business. De stad heeft een aantal natuurparken. De touristen komen aan op Oakland International Airport, die bekend staat om zijn goede service. U kunt uitstekend winkelen bij de Jack London Square of een kijkje nemen in de boetieken van Chinatown. U kunt ook een gondel rit maken over het meer Merritt. Tijdens uw tocht door Oakland kunt u verschillende sportwedstrijden bijwonen. U kunt in de arena een basketbal wedstrijd volgen of in het Colloseum een voetbal of een honkbalwedstrijd bijwonen.
Het historische Theater met zijn luxueuze binnenkant zorgt ook voor een exclusief vermaak.
Een van de mooiste plekjes van de stad is het Mountain View Cemetery. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de heuvel van Piedmont.
Als u een hapje wilt eten in de avond dan moet u dat niet te laat doen. De restaurants in Oakland zijn namelijk geneigd om vroeger dan in de normale steden die wij gewend zijn te sluiten. Maar nadat de restaurants zijn gesloten kunt u zich nog prima vermaken in een van jazz clubs, kroegen, ongewone cafés en teahouses. De grote clubs waar gedanst wordt zijn echter erg beperkt in Oakland. Hiervoor kunt u beter naar San Fransisco gaan.
De cinemacomplexen van Oakland zijn erg luxe. De stoelen, tafels en banken zijn met plush gedecoreerd. Ook kunt u films bekijken op de roadway en u kunt hier bier, pizza of vegetarisch eten bestellen. U voelt zich bij deze soort film bezoek erg bevrijd en u kunt ondertussen in de auto lekker kletsen.
Vegetarisch eten is erg populair in Oakland. Gourmet restaurants zijn ook populair en zij gebruiken verse en natuurlijke bestanddelen onder de zorg van de chef-kok.

Bezienswaardigheden & attracties
- chabot space and sience center; Hier is de grootste publieke telescoop van de V.S. te bezichtigen. Ook is er een flight simulator, het Megadome theater en het 230 plaatsen in een Plantarium.
- Chinatown
- Joaquin Miller Park/Woodminster Amphitheater
- Lake Merritt/Lakeside Park
- Morcom Amphitheater of Roses
- The Oakland Columbarium
- The Paramount Theater
- The Parkway Theater
- The Oakland Zoo
- The Oakland Museum

Oakland