Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkSeattleCrater Lake National ParkMount RushmoreGlacier Bay National ParkPortlandWaterval Yosemite National ParkLas VegasDurangoMonument ValleyCountry Music Hall of FameCentral ParkAlcatraz gevangenisFreedom TrailBryce Canyon National ParkStrand FloridaSt PaulUitzicht IdahoCadillac RanchNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLincoln Memorial

Oklahoma City

Staat: Oklahoma
Oppervlakte (land): 1.572 km2
Bevolking: ca. 530.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Oklahoma City is de hoofdstad en grootste stad van de staat Oklahoma.

Een stukje geschiedenis
De stad is op 22 april 1889 gesticht, toen de regering het Indiaanse Territorium met een startschot symbolisch vrijgaf voor kolonisatie. De kolonisten verdrongen zich rond deze plaats en die avond was al een "stad" van tenten ontstaan, waarbij zenuwachtige kolonisten overigens de wacht hielden uit angst dat anderen "hun" grond zouden inpikken. Het Lucky Luke-album De trek naar Oklahoma beschrijft deze gebeurtenis, waarbij Lucky Luke de taak krijgt een oogje in het zeil te houden en anarchie te voorkomen. De afloop is in het stripalbum overigens wel anders dan in werkelijkheid.
Op 19 april 1995 werd het Alfred P. Murrah Federal Building doelwit van een terroristische aanslag waarbij 168 mensen gedood werden.

Zien en doen
De stad heeft genoeg bezienswaardigheden, zo kun je het Oklahoma City National Memorial, National Cowboy and Western Heritage Museum, Oklahomo City Museum of Art en het Capitool bezichtigen. En u kunt ook een bezoekje brengen aan de City Zoo. Het Oklahoma City National Memorial is het monument ter nagedachtenis aan het gebouw dat Timothy McVeigh opblies, met 168 doden. De ergste terroristische aanval in de VS tot 9/11. Het bestaat uit 168 lege stoelen, 's avonds verlicht.

Oklahoma City National MemorialOklahoma City