Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkStrand FloridaFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkLas VegasCadillac RanchSt PaulLincoln MemorialNiagara FallsAlcatraz gevangenisMount RushmoreCentral ParkBadlands National ParkGlacier Bay National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkUitzicht IdahoCrater Lake National ParkMonument ValleyPortlandSeattleDurangoCountry Music Hall of Fame

Olympia

Staat: Washington
Oppervlakte (land): 15km2
Bevolking: ca. 43.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Olympia is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Washington en ligt aan het einde van Puget Sound. Het gebied rondom Olympia werd in de jaren 1830-1840 door Amerikaanse pioniers bevolkt en in 1889 werd Olympia ingedeeld bij de staat Washington.
In 1912 begon de bouw aan het Capitool, waar de volksvertegenwoordiging van de staat bijeenkomt.
Olympia heeft enige schade opgelopen door 2 aardbevingen in 1949 en in 2001.

Zien en doen
Olympia ligt niet ver van natuurgebied The Olympic National Wilderness. Dit natuurgebied ligt op het schiereiland tussen Puget Sound en de Stille Oceaan, is één van de weinige oerbossen in de Verenigde Staten en beschermd natuurgebied sinds de negentiende eeuw.

Bezienswaardigheden & attracties
Salmon Run art exhibition:
Om de kunst van de lokale Olympiaanse kunstenaars te bezichtigen, is de Salmon Run art exhibition opengesteld in het centrum van de stad. Ieder kunstwerk is met de hand gemaakt door de lokale kunstenaars en omdat de visvangst heel belangrijk is voor Olympia hebben de tien artistieke vissen gemaakt.

Bigelow House Museum:
Om terug in de tijd te gaan, kunt u het Bigelow House Museum bezoeken, het oudste houten huis van Olympia. Bigelow House is gebouwd door de pionier Daniel Bigelow en zijn vrouw Ann Elizabeth in 1860. In het huis zijn de originele familie meubilering, kunstvoorwerpen uit het Victoriaans tijdperk en het originele tapijt te bezichtigen.

Tum water’s Crosby House:
Het Crosby House is gebouwd in 1860 en één van de oudste houten huisjes. Het huis is beroemd omdat hier de grootouders van de bekende zanger Bing Crosby hebben gewoond.
Het Crosby House staat in het Washington State Register genoteerd als een van de meest historische plaatsen.

Capital Museum:
Ook kunt u het State Capital Museum bezichtigen, een elegant koningshuis.

Om te genieten van de natuur zijn er verschillende parken in Olympia te vinden.
Watershed Park:
Hier kunt u genieten van de bossen in en rond Olympia.
Watershed Park is een bos van 153.03 acres groot. Diep in het bos is een van de grootste waterbronnen te vinden van de regio; Moxlie Creek. Het bos is de thuisplaats voor uilen, herten en zalm.

Percival Landing:
In dit park kunt u picknicken, kunst bezichtigen en met uw boot overnachten op het meer.
Er zijn open velden en speelplaatsen te vinden.
Op een heldere dag kun je genieten van het mooie uitzicht op de bergen rond Olympia.

Nisqually National Wildlife Refuge:
In dit park kunt u wandelroutes lopen, vissen, een boot huren en jagen.

OlympiaOlympia