Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Niagara FallsStrand FloridaBryce Canyon National ParkBadlands National ParkMount RushmoreCentral ParkGlacier Bay National ParkMonument ValleyFreedom TrailCadillac RanchMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoSeattleCrater Lake National ParkPortlandLincoln MemorialLas VegasWaterval Yosemite National ParkSt PaulAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameUitzicht Idaho

Omaha

Staat: Nebraska
Oppervlakte (land): 308 km2
Bevolking: ca. 425.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Omaha is een historische populaire geboorteplaats voor velen acteurs, kunstenaars, muzikanten en politicus. Omaha staat bekend om de Trans-Mississipi and International Exposition en de Mormon Trail. Leden van de kerk Jesus Christ of Latter-Day Sainys reisden in de periode 1846-1857 over de Mormon Trail. De weg staat nu geschreeven onder National Historic Trail.
De stad was tevens de locatie waar velen belangrijke evenementen plaats vonden voor de Civil Right Movement.

Een stukje geschiedenis
Omaha Beach was één van de landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944. Het strand is ongeveer 5 kilometer lang.
De Duitsers hadden hun verdediging goed voorbereid. Sommige delen van het strand waren voorzien van landmijnen. Bij de landing op Omaha Beach zijn er velen geallieerden gesneuveld. De aanval was door de geallieerden slecht geregeld. Het is ze uiteindelijk wel gelukt om door de Duitse linies te breken. Ongeveer drieduizend man verloor het leven. Boven in de duinen achter Omaha Beach bij Colleville-sur –Mer ligt de Amerikaanse begraafplaats waar de gesneuvelde soldaten liggen. De begraafplaats is eigendom van de Amerikaanse overheid.
Ter herinnering is er nu een Monument op Omaha Beach, ter gedachtenis aan de gesneuvelden troepen.

Zien en doen
Omaha heeft een rijke en culturele erfenis. Zo kunt u het bekende Joslyn Art Museum bezoeken. In dit museum staat moderne kunst vanuit Amerika en Europa en oorspronkelijke Amerikaanse kunst. Het museum werd geopend in 1931. The Fountain Court in een bekend kunstwerk in dit museum. Voor nog meer kunst en cultuur kunt u een bezoek brengen aan het Durham western Heritage Museum en het Holland Performing Art center.
De Omaha Community Playhouse is een nationaal populair theater. Het theater werd geopend in 1924 en de beheerder was Alan McDonald, de architect van het Joslyn Museum. Andere theaters zijn de Blue Barn Theatre en de Orpheum. De Omaha Theater Ballet is een professionele ballet vereniging die hun dansen uitvoeren in The Rose en het Orpheum theater.
Henry Doorly Zoo in Omaha was één van de eerste dierentuinen in de wereld. Deze dierentuin staat ook in de lijst van de beste dierentuinen van de USA.
In het zuiden van de binnenstad ligt de wijk Old Market. Deze buurt heeft velen restaurants, kunstgalerijen en winkels. Velen straatartiesten spelen op hun instrumenten en paardrijtuigen rijden door de straten.
Omaha heeft een groot centrum met velen kantoren. In de buurt van dit gebied ligt het America Park, waarin in het hart een fontein ontspringt.
Tussen de dierentuin en de Old Market ligt het Omaha Botanical Gardens. Dit park heeft een rozen tuin en kruidentuinen. Ook voor kinderen zijn er genoeg faciliteiten. In dit gebied ligt ook het Kenefick Park. In dit park staat de op twee na grootste locomotief van de USA, genaamd de Big Boy #4023.
In het noorden van Omaha zijn verschillende culturele attracties. Zo kunt u het Love ‘s & Jazz Center en het John Beasley Theater te bezoeken. Er worden ook jaarlijkse evenementen georganiseerd, zoals de Omaha Blues, Jazz & Gospel Festival en Florence Days.

OmahaJoslyn Art Museum