Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Niagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSt PaulFreedom TrailDurangoLincoln MemorialBryce Canyon National ParkCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoCentral ParkCadillac RanchCrater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkMonument ValleyAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkMount RushmoreLas VegasStrand FloridaBadlands National ParkPortlandSeattle

Orlando

Staat: Florida
Oppervlakte (land): 242,2 km2
Bevolking: ca. 200.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Orlando staat bekend om zijn pretparken en wordt daarom ook wel de grootste "pret"-stad van de wereldgenoemd. Er zijn meer attractie-, thema- en waterparken bij elkaar dan waar ook ter wereld. Er zijn uitgaansgelegenheden te over en dat geldt ook voor de mogelijkheden op winkelgebied. U vindt hier in de omgeving talrijke parken, tennis- en golfbanen en diverse musea voor de kunstliefhebbers. De beste tijd qua temperatuur om er met vakantie te gaan is in het voor- en najaar. Van juni tot september ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen de 27 en 32 graden met regelmatige uitschieters naar 40 graden. De gemiddelde nachttemperatuur ligt dan tussen de 16 en 22 graden. Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 22 en 27 graden en de nachttemperatuur tussen de 10 en 16 graden. Vorst en sneeuw zijn praktisch onbekend in midden-Florida. In de zomer valt er bijna elke avond wel een fikse regenbui, die na een uurtje vaak weer verdwenen is. Zwaar onweer is ook niet onbekend in de zomerperiode in Orlando.

Zien en doen
Een bezoek aan Orlando betekent voor vrijwel iedereen ook een bezoek aan Walt Disney World. Walt Disney World is een gigantisch groot stuk land van 47 vierkante mijlen met daarop 4 attractieparken (Magic Kingdom, Epcot, Disney-MGM Studios, Disney’s Animal Kingdom Park), 2 waterparken (Blizzard Beach en Typhoon Lagoon), 2 entertainment gebieden, 1 winkelcentrum (Downtown Disney), 6 golfbanen, 2 midgetgolfbanen, Disney's Wide World of Sports Complex, een heuse echte speedwaybaan, gethematiseerde hotels en nog veel meer. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan o.a. Sea World, Discovery Cove, of de Universal Studios Florida. Afkoeling en veel plezier garandeert een bezoek aan Wet ’n Wild en nog vele ander parken. In ongeveer een uur bent u aan het strand van de Atlantische kust of de parelwitte stranden van de Golf van Mexico. Route 21 leidt u naar International Drive, een boulevard met shoppingmalls, restaurants en vrij dure hotels, waar vandaan een shuttlebus naar het pretpark vertrekt. Hier onder staan de diverse bezienswaardigheden & attracties op een rij, maar er zijn er natuurlijk veel meer.

Bezienswaardigheden & attracties
Musea:
- Orlando Museum of Art
- City of Orlando Public Arts
- Orlando Science Center
- Ripley’s Believe it or not! Museum

Attractieparken:
- Walt Disney World:
- Magic Kingdom
- Epcot
- Disney-MGM Studios
- Disney’s Animal Kingdom Park
- Blizzard Beach
- Typhoon lagoon
- Universal Studios
- Island of Adventure
- Sea World
- Discovery Cove
- Kennedy Space Center, vlakbij Titusville.
- Busch Gardens
- Holy Land Experience
- Cypress Gardens, in Winter Haven

Winkelen:
- International Drive
- Downtown Disney
- Mercado Center
- Pointe Orlando
- Old Town
- Florida Mall
- Fashion Square Mall
- Belz Outlet Mall

OrlandoOrlando