Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisMonument ValleySt PaulStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkFreedom TrailBryce Canyon National ParkUitzicht IdahoCentral ParkMount RushmoreDurangoLincoln MemorialCrater Lake National ParkPortlandCadillac RanchNiagara FallsBadlands National ParkLas VegasGlacier Bay National ParkSeattleCountry Music Hall of FameWaterval Yosemite National Park

Ouray

Staat: Colorado
Oppervlakte (land): 2,2 km2
Bevolking: ca. 850
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Ouray is een klein stadje dat ligt in een vallei die wordt gevormd door steile hoge bergen die veel weg hebben van de Zwitserse bergen. Het stadje wordt daarom ook wel "Switzerland of America" genoemd. De bergen rond Ouray behoren tot de San Juan Mountains. Het stadje ligt in een schitterend landschap.

Een stukje geschiedenis
In 1876 werden op de plaats waar nu Ouray ligt twee rijke zilveraders gevonden. De vindplaats werd "the mineral farm" genoemd omdat de zilverertsbrokken er als aardappelen voor het oprapen lagen. Het nieuws van de vondst trok al snel meer gelukszoekers aan en er ontstond een kamp dat Uncompahgre City werd genoemd. Na een jaar leefden er 400 bewoners in het dal en werd er officieel een stad gesticht met als naam Ouray. De naam is afkomstig van het stamhoofd van de Utes, de indianenstam die bereidwillig de rechten op de San Juan Mountains opgaf. Tegenwoordig is Ouray een National Historic District. Dankzij de rijke zilvervondsten werd er veel geld geïnvesteerd in de stad. Stenen gebouwen en de introductie van elektriciteit in 1895 droegen ertoe bij dat de stad gevrijwaard bleef van brand. Hierdoor zijn bijna alle gebouwen nog in dezelfde staat als 100 jaar geleden.

Zien en doen
Aan main street liggen de meeste restaurants, souvenirwinkels en kunstgaleries.
In Ouray Hot Springs Pool kan je heerlijk relaxen. Dit is een openluchtzwembad dat door heetwaterbronnen gevoed wordt. De drie baden variëren van 30ºC tot 38ºC.
In de zuidwesthoek van de stad ligt Box Canyon Falls Park. De Uncom-pahgre rivier heeft hier een smalle canyon uitgesleten waardoor het water zich tientallen meters omlaag stort. Tijdens de mijnbouwperiode hebben mijnwerkers in de canyon looppaden van hout gebouwd om de zilver en goudaders te kunnen delven. Deze houtpaden zijn later vervangen door stalen paden waarover je nu een paar honderd meter de smalle canyon in kunt lopen. De canyon volgt een breuk in de aarde die tijdens vulkaanuitbarstingen is ontstaan. Onder in de canyon kun je ook de pijpleiding zien die het warme water voor het zwembad aanvoert. Via een trap en een natuurpad kom je op een brug die tientallen meters boven de looppaden over de canyon is gebouwd, vanaf dit punt kun je de canyon pas echt goed zien. Aan de oostkant van de stad vind je op loopafstand de Cascade Falls. Cascade Falls is een waterval die vooral in het voorjaar spectaculair is. Tijdens de zomer en het najaar komt er niet veel water langs de steile rotswand omlaag. In Bachelor Syracuse Mine kun je met een treintje 3,350 feet Gold Hill in, waar goud, zilver en metalen zijn gevonden.
Er is hier genoeg te doen voor sportieve mensen. Wandelaar en mountainbikers vinden hier een waar paradijs. In de winter is ice climbing een populaire bezigheid.

OurayOurayBox Canyon Falls Park