Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Strand FloridaUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisLas VegasCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkSeattleSt PaulDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkBadlands National ParkCrater Lake National ParkCadillac RanchFreedom TrailPortlandNiagara FallsBryce Canyon National ParkMount RushmoreMonument ValleyWaterval Yosemite National ParkLincoln Memorial

Outer Banks

De Outer Banks vormen het kustgebied van Noord-Carolina. Het gebied is wel te vergelijken met de Waddenzee, met een buitenste rij zandbanken en duinenrijen al of niet verbonden met het drassige achterland met kwelders. In tegenstelling tot de Nederlandse en Duitse kust zijn de drassige kwelders in het algemeen niet ingedijkt en staan zij regelmatig bloot aan de invloed van orkanen. Ook is het klimaat een stuk warmer.
Een gedeelte van de 'waddeneilanden' van de Outer Banks zijn dicht bebouwd met vooral vakantiewoningen maar een deel is geheel ongerept, als National Seashore.
Tussen de Outer Banks en het vasteland ligt het eilandje Roanoke Island bekend van de Verloren Kolonie die er in 1585 gevestigd werd.

Outer Banks is met name geschikt is voor vogelspotters maar ook liefhebbers vuurtorens, oorlogsmemorabilia en luchtvaartfanaten kan bekoren, hier werd namelijk de eerste vlucht door de gebroeders Wright gemaakt!

Outer Banks