Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulUitzicht IdahoCrater Lake National ParkBryce Canyon National ParkDurangoFreedom TrailSeattleMonument ValleyMount RushmoreCountry Music Hall of FameNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchGlacier Bay National ParkStrand FloridaAlcatraz gevangenisBadlands National ParkLas VegasCentral Park

Outer Banks

De Outer Banks vormen het kustgebied van Noord-Carolina. Het gebied is wel te vergelijken met de Waddenzee, met een buitenste rij zandbanken en duinenrijen al of niet verbonden met het drassige achterland met kwelders. In tegenstelling tot de Nederlandse en Duitse kust zijn de drassige kwelders in het algemeen niet ingedijkt en staan zij regelmatig bloot aan de invloed van orkanen. Ook is het klimaat een stuk warmer.
Een gedeelte van de 'waddeneilanden' van de Outer Banks zijn dicht bebouwd met vooral vakantiewoningen maar een deel is geheel ongerept, als National Seashore.
Tussen de Outer Banks en het vasteland ligt het eilandje Roanoke Island bekend van de Verloren Kolonie die er in 1585 gevestigd werd.

Outer Banks is met name geschikt is voor vogelspotters maar ook liefhebbers vuurtorens, oorlogsmemorabilia en luchtvaartfanaten kan bekoren, hier werd namelijk de eerste vlucht door de gebroeders Wright gemaakt!

Outer Banks