Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameWaterval Yosemite National ParkSeattleBryce Canyon National ParkCadillac RanchMonument ValleyUitzicht IdahoBadlands National ParkLas VegasLincoln MemorialSt PaulStrand FloridaGlacier Bay National ParkDurangoNiagara FallsPortlandAlcatraz gevangenisMount RushmoreCentral Park

Palm Springs

Staat: California
Oppervlakte (land): 244 km2
Bevolking: ca. 50.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Palm Springs is een in de woestijn gelegen stad gelegen 150 kilometer ten oosten van Los Angeles. Omdat Palm Springs in de woestijn ligt, is het er altijd zonnig weer. In de zomer lopen de temperaturen tot ver boven de 40 graden op. In de zomer schommelen de nachttemperaturen tussen de 25 en 30 graden. 's Winters is het er iets kouder met temperaturen tot 22 graden,  's nachts schommelen de temperaturen tussen 5 en 15 graden. Soms kan het wel kouder worden  's nachts, maar vorst komt bijna nooit voor.

Een stukje geschiedenis
De oorspronkelijke inwoners van Palm Springs waren de Agua Caliente Band of Cahuilla Indianen' De indianen noemden de plek la palma de la mano de Dios, de palm van Gods Hand. Met de komst van de stad hebben veel Indianen hun heil ergens anders gevonden.

Zien en doen
Door het gunstige klimaat trekt de stad jaarlijks veel toeristen die voornamelijk uit Los Angeles komen. Palm Springs is een echt vakantieoord, waar de rich and famous zich laten verwennen in de meest luxe designhotels. De stad is rijk aan resorts, hotels en golfclubs. Maar interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de Indian Canyons en Mount St. Jacinto State Park. Mount St. Jacinto State Park kun je bereiken via de “Aerial Tramway”, een kabelbaan die u naar deze vrij koele berg transporteert. Hier zijn veel wandelpaden met op de top een restaurant dat ’s avonds open is. Het spreekt voor zich dat u hier fantastische uitzichten vindt. In de Indian Canyons ligt een reeks van aardige wandelpaden die door de rotsige woestijn en weelderige oases met watervallen en palmbomen gaat. Bezoek ook het Palm Springs Desert Museum. Tevens beschikt Palm Springs over uitgebreide winkel mogelijkheden.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Moorten Botanical Garden and Cactarium
- Indian Canyons
- Mount St. Jacinto State Park
- Windmill Farm

Musea:
- Palm Springs Historical Society
- Agua Caliente Cultural Museum
- Palm Springs Art Museum
- Palm Springs Air Museum
- Palm Springs Desert Museum

Winkelen:
- Diverse mogelijkheden

Attracties:
- Aerial Tramway