Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandStrand FloridaCadillac RanchUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkCountry Music Hall of FameLincoln MemorialCrater Lake National ParkMount RushmoreMonument ValleyAlcatraz gevangenisSeattleFreedom TrailSt PaulLas VegasGlacier Bay National ParkBadlands National ParkNiagara FallsCentral ParkDurangoBryce Canyon National Park

Philadelphia

Staat: Pennsylvania
Oppervlakte (land): 350 km2
Bevolking: ca. 1.500.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Philadelphia is de grootste stad in de staat Pennsylvania, aan de monding van de Schuylkill in de Delaware. Geen stad in Amerika speelde een grotere rol in de vroegste geschiedenis van de Verenigde Staten dan Philadelphia. De Onafhankelijkheidsverklaring werd er geschreven, de Grondwet werd er opgesteld, het was de hoofdstad. Philadelphia is gelegen tussen New York en Washington DC, en biedt een ruim scala aan historische en culturele activiteiten. Daarnaast beschikt de stad over alle facetten die een moderne stad aantrekkelijk maken voor een bezoek. Bezienswaardigheden, cultuur, winkelen en dineren: Philadelphia kan met recht een bruisende stad genoemd worden en is een bezoek meer dan waard.

Een stukje geschiedenis
Philadelphia werd in 1682 gesticht door William Penn en een groep Quakers. In 1776 werd er de Onafhankelijkheidsverklaring afgekondigd; in 1787 vond er de bekrachtiging plaats van de eerste Amerikaanse Grondwet. De stad was hoofdstad van de Verenigde Staten van 1775 tot 1789 en opnieuw van 1799 tot 1800. Van 1777 tot 1778 was zij in handen van de Britten. In de Amerikaanse Burgeroorlog steunde Philadelphia, vooral onder invloed van de quakers en tegen eigen handelsbelangen in, krachtig de noordelijke staten.

Zien en doen
De rijke historie van de Verenigde Staten is door de hele stad te vinden. Bezienswaardigheden als de Liberty Bell, Independence Hall en het National Constitution Center vertellen u meer over het ontstaan van de Verenigde Staten van Noord-Amerika.
Philadelphia kan met recht een cultureel centrum genoemd worden en biedt meer dan historie alleen. De stad beschikt over tal van gerenommeerde musea. Zo huisvest het Philadelphia Museum of Art schitterende Amerikaanse, Aziatische en Europese kunstwerken: van werk van Thomas Eakins, een Chinese paleishal, tot schilderijen van Van Gogh en Picasso. Wilt u liever werken van Rodin bewonderen? Dat kan in het Rodin museum in Philadelphia. Verder stelt The Barnes Foundation de meest bijzondere privecollectie impressionistische kunst ter wereld tentoon. Hier zijn meer dan 180 kunstwerken van Renoir en meer dan 60 werken van o.a. Matisse te bewonderen. Ook Monet, Manet, Degas, Rousseau, Soutine, Seurat en Modigliani ontbreken niet. Een paradijs voor kunstliefhebbers.
Behalve voor de geschiedenis en de cultuur komen veel mensen naar Philadelphia om te winkelen. Met reden, want de stad is een echt winkelparadijs met veel grote winkelcentra als The Gallery, Lord & Taylor, Strawbridges en tal van leuke speciaalzaken. Bovendien shop je in Philadelphia en de staat Pennsylvania tax-free op kleding en schoenen. Bekende merken hebben hun winkels rondom Rittenhouse Row. Struin door Jewelers’ Row, het oudste diamantdistrict van het land met meer dan driehonderd juwelierszaken. In Antique Row zijn naast leuke cadeaus nog echt bijzondere stukken te vinden. Het grootste winkelcomplex van het land, King of Prussia Mall, ligt op circa 25 minuten buiten het centrum. Hier zijn meer dan 365 winkels gevestigd. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen in Franklin Mills met ongeveer 220 winkels waar alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Net buiten het centrum van Philadelphia ligt Manayunk, een oud molenstadje. Hier zijn naast mooie interieurwinkels tal van kledingzaken, cadeauwinkels, restaurants en bars gevestigd. Manayunk ligt aan een kanaal en wordt door het mooie Fairmont Park verbonden met het stadscentrum van Philadelphia. Op culinair gebied heeft Philadelphia ook veel te bieden, het is bij uitstek een stad voor fijnproevers, en veel uitstekende restaurants zijn hier gevestigd, in zowel moderne als authentieke gebouwen. De variatie op culinair gebied is reusachtig groot en de restaurateurs worden geroemd om hun innovatieve en creatieve stijl. Verder kunt u in de avond genieten van een concert van het Philadelphia Orchestra, een uitvoering van het Pennsylvania Ballet of een jazzconcert in het Kimmel Center. De vele bars en cafes nodigen u uit om na het diner of concert het nachtleven van de stad te ontdekken. In South Street District kunt u tot in de kleine uurtjes terecht in hippe nachtclubs of jazz- en bluesbars waar de traditionele Philly Sound nog te horen is.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Fairmount park
- City Hall
- Society Hill
- Rittenhouse Square
- Reading Terminal
- Penn’s Landing
- Main Line
- Logan Circle
- Italian Market
- Edgar Allen Poe National Historic Site
- Independence National Historic Park
- Manayunk

Musea:
- The Pennsylvania Academy of the Fine Arts
- Philadelphia Museum of Art
- Atwater Kent Museum
- Rodin Museum
- Institute of Contemporary Art.
- Academy of Natural Sciences Museum
- The Barnes Foundation
- The Museum of American Art
- Franklin Institute Science Museum
- University of Pennsylvania Museum

Winkelen:
- South Street
- Rittenhouse Row
- Jewelers’ Row
- King of Prussia Mall
- Franklin Mills
- Manayunk

Verder:
- South Philadelphia (delicatessen, Italiaanse markt en etnische winkels en restaurants)
- Art District (galerieën en musea)

PhiladelphiaEastern State PenitentiaryIndependance HallLiberty Bell