Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkSt PaulCountry Music Hall of FameStrand FloridaMount RushmoreBadlands National ParkUitzicht IdahoCadillac RanchMonument ValleySeattlePortlandFreedom TrailNiagara FallsLincoln MemorialLas VegasCrater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurango

Pierre

Staat: South Dakota
Oppervlakte (land): 33,7 km2
Bevolking: ca. 15.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Pierre is de hoofdstad van de van de staat South Dakota. Het is de provinciehoofdstad van de provincie Hughes. Pierre is het centrum van de transport en staat ook bekend om zijn herdenkingshal. Pierre ligt aan de Missouri Rivier met zijn Fort Pierre.

Een stukje geschiedenis
Er wordt beweert dat Fort Pierre de oudste nederzetting is die gevonden is in South-Dakota. Fort Pierre dateert uit 1817. In 1832 kwamen er velen bonthandelaren in dit gebied en krijgt Fort Pierre zijn naam. Pierre is altijd de bekende plek van de rodeo wedstrijden geweest.

Zien en doen
Tijdens uw verblijf in Pierre heeft u genoeg mogelijkheden om van de omgeving te genieten en u zelf te vermaken met de velen attracties.
De South Dakota State Capitol staat in Pierre. Dit gebouw is vlakbij de Missouri rivier gebouwd in de binnenstad van Pierre. U beleeft het echte Wilde Westen bij het oversteken van de Missouri Rivier. Er zijn Buffalo Ranchers, de grootste verkoopsschuur van de 5 omliggende staten, jaag gelegenheden op fazanten en vissen, Fort Pierre en het is de geboortestad van de wereldkampioen rodeo ster Casey Tibbs. Fort Pierre Choteau is een oude nederzetting die diende om de stad te verdedigen en diende als plek voor verschillende evenementen. Het was een tijd van wilde natuur, oorspronkelijke opstandige bewoners, rovers en Europese handelaren.
Lake Oahe met zijn Oahe Dam is een heel groot meer waar u kunt zwemmen, zeilen of water skiën.
Het Fisshers Lilly Park was de plek waar Lewis & Clark met hun ontdekkingeis de oorspronkelijke beschaving ontmoetten. Het park is nu een groot recreatieve gelegenheid waar u kunt picknicken, kamperen en genieten van de natuur.
De Native America Scenic Byway loopt door central South-Dakota. De weg houdt u dichtbij de Missouri River, historische plekken en mooi landschap. De weg begeleid u door twee van de negen Indianen resorts van South-Dakota.
Andere bezienswaardigheden zijn de Verendrye Monument, Verendrye Museum en Lake Sharpe.
Het platteland is niet veel veranderd, dus erg leuk om eens doorheen te rijden.

Fort Pierre ChoteauSouth Dakota State Capitol