Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameCadillac RanchMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkFreedom TrailNiagara FallsMonument ValleySeattleSt PaulLas VegasBryce Canyon National ParkDurangoGlacier Bay National ParkStrand FloridaPortlandMount RushmoreCrater Lake National ParkCentral ParkUitzicht IdahoLincoln Memorial

Portland

Staat: Oregon
Oppervlakte (land): 348 km2
Bevolking: ca. 535.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Portland is de grootste stad aan de Willamette in Oregon, nabij de samenvloeiing met de Columbia. Door het International Rose Test Garden heeft Portland de bijnaam 'The City of Roses'.

Een stukje geschiedenis
De stad werd gesticht in 1851 en ontwikkelde zich in snel tempo tot verzorgingscentrum tijdens de gold rushes van 1850 en 1897-1900. De aansluiting op het spoorwegennet (1883) en de aanleg van de Bonnevilledam (1937; waterkrachtcentrales) brachten een grote industriële ontwikkeling.

Zien en doen
Portland is verdeeld in vijf secties: Southwest, Southeast, Northwest, North and Northeast.
Northwest heeft een straat- en terrasjesleven waar menige Europese stad jaloers op zou zijn. Het stikt hier werkelijk van de trendy winkels, restaurants, cafés, pubs, koffiebars en galerieën. Steeds populairder wordt ook het ernaast gelegen Pearl District, een wijk met veel oude pakhuizen. Tussen Pearl District en Willamette ligt Portland's old Chinatown neighborhood. In het noordwesten van de stad ligt ook het Forest Park.
Northeast is het meer residential gedeelte van de stad, waar ook de grote winkels zijn te vinden. Maar de meest funky wijken zijn in Southeast Portland te vinden. Alternatief is hier normaal en dat blijkt uit boekwinkels, antiekzaken, restaurants, delicatessenwinkels en andere hang outs voor oude hippies en jonge studenten.
In het gedeelte Southwest ligt de downtown van Portland. Hiervan is het middelpunt is Pioneer Courthouse Square ("Portland's living room"), dit is een populair plein. In Southwest liggen ook diverse parken waaronder Washington Park. In washington park ligt o.a. Oregon Zoo, Hoyt Arboretum, International Rose Test Garden, Portland Japanese Garden, mooie hiking trails en het Vietnam Veterans Memorial.
In Southeast ligt o.a. de historische buurt Ladd's Addition en de hippie buurt Hawthorne. In Mount Tabor Park kunt u heerlijk genieten van de natuur en de recreatie mogelijkheden. Dit park ligt op een uitgestorven vulkaan.
Een van Portlands grootste aantrekkingspunten is de natuur eromheen. Dat begint al met de rivier waaraan Portland ligt, de grote Columbia River en de rivierparken. De stad beschikt over ruim 150 parken. Maar op een uurtje rijden liggen ook stranden, bergen met skimogelijkheden, watervallen, heuvellandschappen met wijngaarden en, wat verder weg, de nationale parken van Washington State, aan de andere kant van de rivier. Meer bezienswaardigheden en attracties vind je hier onder.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Pittock Mansion
- Multnomah Falls
- Oregon History Center

Musea:
- American Advertising Museum
- Children's Museum
- Oregon Museum of Science and Industry
- Police Historical Museum
- Portland Art Museum

Attracties:
- Oregon Zoo
- Oaks Amusement Park

Parken:
- Benson State Recreation Area
- Council Crest Park
- Crystal Springs Rhododendron Garden
- Forest Park
- Howell Territorial Park and The Bybee House
- Hoyt Arboretum
- Mt Tabor Park
- Peninsula Park and Community Center
- Washington Park (Japanese Garden)

Verder:
- The Grotto - National Sanctuary of Our Sorrowful Mother
- Mt Hood-Columbia Gorge Loop Scenic Drive
- State Parks
- Pioneer Courthouse Square

PortlandPittock Mansion