Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Lincoln MemorialCrater Lake National ParkSt PaulStrand FloridaMount RushmoreBadlands National ParkCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkNiagara FallsSeattleMonument ValleyWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisLas VegasPortlandCadillac RanchFreedom TrailBryce Canyon National ParkDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkUitzicht Idaho

Providence

Staat: Rhode Island
Oppervlakte (land): 47,8 km2
Bevolking: ca. 180.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Providence is de hoofdstad en grootste stad van Rhode Island. Het is ook de op een na grootste stad in New England (na Boston). De hoofdstad Providence is nog best een grote stad waarop de vele Italiaanse immigranten nog een behoorlijk stempel drukken.

Een stukje geschiedenis
De kolonie werd in 1636 gesticht door Roger Williams, en was een van de oorspronkelijke dertien koloniën. Williams verkreeg het eigendom over het gebied door het van de Narragansett-indianen te kopen. Hij noemde de vestiging "Providence", wat in het Nederlands "voorzienigheid" betekent. Hij wilde daarmee de Voorzienigheid Gods eren. Williams maakte Providence een uitwijkplaats voor vervolgde religieuze dissidenten, nadat hij zelf verbannen was door de Puriteinen in Massachusetts.
Tijdens de Amerikaanse Revolutie waren de kolonisten in Providence solidair met het verzet tegen de Britse kroon, maar konden bezetting door Britse soldaten voorkomen. Na de Onafhankelijkheidsverklaring richtte Providence zich voornamelijk op de textiel productie en andere industrieën.

Zien en doen
Er zijn aardige herinneringen te zien aan de geschiedenis van de staat, zoals diverse gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk met interessante architecturale details en het historische Federal Hill, de bekende Italiaans-Amerikaanse wijk, hier kunt u goede restaurants vinden. 2 à 3 keer in de maand vindt in het Waterplace Park, een Waterfire-voorstelling plaats. ’s Avonds vindt u fonkelende vuren op het water in de rivier.

ProvidenceProvidence