Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailPortlandBryce Canyon National ParkCadillac RanchNiagara FallsCentral ParkUitzicht IdahoLas VegasLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkStrand FloridaGlacier Bay National ParkAlcatraz gevangenisMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameSt PaulMount RushmoreBadlands National ParkMonument ValleyDurangoCrater Lake National ParkSeattle

Raleigh

Staat: North Carolina
Oppervlakte (land): 296,8 km2
Bevolking: ca. 330.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Raleigh is de hoofdstad van North Carolina. Raleigh wordt ook wel “City of Oaks" genoemd, vanwege de vele Oak (Eik) bomen. De steden Raleigh, Durham en Chapil Hill staan bekend als Research Triangle, één van de beste plaatsen in Amerika om te leven en te werken.

Zien en doen
Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoort Executive Mansion, sinds 1890 het huis van de gouverneur van North Carolina. Dit huis gebouwd met klei, zandsteen en marmer is een hommage aan de aarde waaruit de drie materialen zijn gehaald. Ook het Capitol gebouw, daterend uit 1840 en gebouwd in Griekse stijl, is een bezoek waard. Andere toeristische attracties zijn het Moore Square Park met de vele tabaksplanten, het North Caroline Museum of History en Artspace. Artspace is een galerij en een werkplaats voor lokale artiesten. U kunt er schilders aan het werk zien in hun natuurlijke habitat.

Executive Mansion