Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulGlacier Bay National ParkBadlands National ParkPortlandWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsLas VegasCrater Lake National ParkUitzicht IdahoCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmoreMonument ValleyDurangoStrand FloridaSeattleCentral ParkLincoln MemorialFreedom TrailBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisCadillac Ranch

Rapid City

Staat: South Dakota
Oppervlakte (land): 116 km2
Bevolking: ca. 60.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Rapid City ligt in Pennington County in South Dakota. Rapid City ligt in het centrum van de Black Hills. Rapid City is een echte toeristische bestemming, omdat de stad zo dichtbij de Black Hills ligt. De economische bron van Rapid city is het toerisme en de landbouw.

Zien en doen
Het gebied van deze stad staat bekend om de legendarische Black Hills en de mooie bergen van de Great Plains. In de Black Hills beleeft u een ideale bergvakantie. Er zijn maar liefst vijf nationale parken, verschillende tours, watervallen en een overvloed aan wilde dieren.
De fietsroutes zijn erg populair in de Black Hills, de oudste bergketen in het gebied. De belangrijkste fietsroute van Rapid City loopt voornamelijk langs de Rapid Creek. Andere favoriete fietsroutes van Rapid City zijn de route naar Mount Rushmore, The Needles Highway, Iron Mountain Road, Spearfish Canyon en de route naar de Badlands. Sommige routes zijn best zwaar. Men moet vaak steile hellingen betreden, maar het landschap is het waard. Met de Mountainbike bent u snel in de Black Hills. Onderweg komt u velen ravijnen, verlaten spoorwegen en steile bergtoppen tegen.
In de Black Hills worden golfcursussen gegeven. U bevindt zich diep in de bossen bij mooie beekjes en u wordt afgeleid door het spectaculaire uitzicht over de bergen. Er zijn ongeveer 17 golfgebieden in de Black Hills. Black Hills National Forest heeft 75 verschillende wandelroutes. Andere activiteiten die u in dit gebied kunt doen is vissen, bergbeklimmen, paard rijden, fotograferen en deelnemen aan verschillende watersporten bij de Black Hills.
Als u in Rapid City bent moet u zeker een bezoek brengen aan de Mount Rushmore. Mount Rushmore National Memorial is een wereld bekend gekerfd stenenbeeld in een berghelling van stevig graniet. Het zijn gigantische bustes van vier Amerikaanse presidenten; Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Het beeld staat voor vrijheid en democratie.
U kunt een audiotour maken waarbij u muziek, verhalen en historische opnames te horen krijgt, terwijl u geniet van de bezienswaardigheid en het park. Het park biedt een museum en mooie natuur met recreatieve gelegenheden aan.
Een ander park in dit gebied is het Wind Cave National Park. Er bevinden zich ondergrondse tunnels en grotten van bij mekaar 44 mijlen lang. Dit gedeelte is gelegen in 28.000 acres weide en wilde natuur met wilde dieren. Eigenlijk bestaat dit park uit twee parken. Een park boven de grond en een park onder de grond.
Indianen legendes spelen zich af rond de Devils Tower. Het steekt 264 meter boven de Wyoming Plains uit. Het is een uitdaging om deze bezienswaardigheid te beklimmen. De Devils Tower was de kern van een oude vulkaan en is door erosie vervormd. Het park Devils Tower National Park bestaat uit bossen, prairies en wilde natuur.
In het Badlands National Park, 51 mijlen van Rapid City, ligt het rijkste Ologoceen tijdperk van de wereld. Er zijn fossielen gevonden van wel 37 miljoen jaar oud. Velen bedreigde dieren, zoals vossen en fretten zwerven hier nog rond.
Als u gek bent op juwelen zou u een bezoek kunnen brengen aan Jewel Cave National Monument. Juwel Cave is een reusachtig ondergronds doolhof met verschillende soorten juwelen. Het ligt 53 mijlen van Rapid City.
In de binnenstad van Rapid City zijn er velen speciaal zaakjes, kwaliteit restaurants, salons, cafés, spa’s, winkels met oorspronkelijke indiaanse kunstvoorwerpen en handwerk spullen. De binnenstad van Rapid city is bovendien in het bezit van de staat grootste bioscoop theater.
Andere locaties waar u kunt shoppen is Rushmore Mall, Baken Park en Black Hills Gold.
Bij de Black Hills Gold zijn velen kleine gouden juweel winkeltjes en kunt u deelnemen aan een van de tours waarin u kennis maakt met het vervaardigen van deze juwelen.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden: 
- Crystal Cave Park
- Cosmos Mystery Area
- Old MacDonald’s Farm
- The Mammoth Site

Attracties:
- Big Thunder Gold Mine
- Black Hills Playhouse
- Buffalo Safari Jeep Tour
- Dinosaur Park
- Rushmore Waterslide Park
- The Flinstones

Musea: 
- Museum of Geology

Mount RushmoreWind Cave