Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Mount RushmoreDurangoStrand FloridaMonument ValleyBadlands National ParkLincoln MemorialPortlandGlacier Bay National ParkWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsSt PaulUitzicht IdahoBryce Canyon National ParkCentral ParkFreedom TrailCadillac RanchCountry Music Hall of FameAlcatraz gevangenisLas VegasSeattleCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National Park

Richmond

Staat: Virginia
Oppervlakte (land): 155,6 km2
Bevolking: ca. 195.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Richmond is de hoofdstad van de staat Virginia en ligt gelegen aan de James River. Historisch bekeken is dit een interessante stad.

Een stukje geschiedenis
Het gebied rond Richmond werd voor het eerst verkend door Engelse kolonisten rond 1607. In 1737 werd de stad gesticht op de plek waar ooit de hoofdstad van het indiaanse rijk Powhatan lag, dat door de Engelsen veroverd werd. In 1782, kort na de Engelse overgave in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werd de stad de hoofdstad van Virginia. Gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog was het de hoofdstad van de Confederatie. Vlak voor de overgave van de Confederatie verwoestten soldaten van de geconfedereerde grote delen van de stad.

Zien en doen
Interessante plekken zijn het State Capitol, ontworpen door Thomas Jefferson, het heeft wat weg van een Romeinse tempel, een zeer klassieke uitstraling, en het Confederate White House, dit was de ambtswoning van de enige president die de Confederatie ooit heeft gehad, Jefferson Davis. Richmond telt dankzij het feit dat zij de hoofdstad was van de zuidelijke staten in de Burgeroorlog vele musea en monumenten gewijd aan dit hoofdstuk van haar geschiedenis.

RichmondRichmond