Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Mount RushmoreUitzicht IdahoLincoln MemorialMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkStrand FloridaWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkCountry Music Hall of FameLas VegasCentral ParkSt PaulDurangoCadillac RanchBadlands National ParkCrater Lake National ParkGlacier Bay National ParkPortlandNiagara FallsSeattleFreedom TrailAlcatraz gevangenis

Rocky Mountains

De Rocky Mountains, ook wel het Rotsgebergte, is een hooggebergte in het westen van Noord-Amerika. De 'Rockies' beslaan een gebied van meer dan 4800 km vanaf Mexico door de Verenigde Staten naar Canada en Alaska. De hoogste top is de Mt Elbert, in Colorado op 4399 m boven zeeniveau.
In de Rock Mountains vindt u een muur van granieten bergen, gletsjers, groene valleien en diep blauwe meren. Het gebergte ligt tussen de Great Plains aan de oostkant en heeft een serie basins en laagtes aan de westkant. Het vormt de Continental Divide, en het vormt de grens tussen de rivieren die in de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee stromen, en de rivieren die in de Grote Oceaan uitmonden.
De oudste rotsen in het park zijn de metamorfose rotsen (biotite schist en gneis). Er wordt geschat dat deze 1,7 miljard jaren oud zijn en dit maakt deze rotsen de oudste rotsen van het National Park.
In de Rocky Mountains kunt u wandelen, fietsen, picknicken, berg beklimmen, kamperen, vissen, diverse bezoekers musea bezoeken, deelnemen aan de speciale winteractiviteiten en het spotten van wilde dieren in dit gebied. Het wegennet in de Rocky Mountains NP biedt de bezoekers toegankelijkheid tot de prachtige hoge gebieden van de Rocky Mountains. De wegen nemen de bezoekers mee door lage weides en subalpine bossen tot wel 12,000 feet in de hoogte. Geen ander nationaal park biedt zo een toegankelijkheid tot zo een hoogte over Alpentoendra gebied.
Per jaar komen er ongeveer 3 miljoen bezoekers naar de Rocky Mountains.

Rocky Mountains