Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkDurangoMount RushmoreAlcatraz gevangenisBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSt PaulSeattlePortlandGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoMonument ValleyCountry Music Hall of FameStrand FloridaLas VegasFreedom TrailCentral ParkNiagara FallsCrater Lake National ParkCadillac RanchWaterval Yosemite National ParkLincoln Memorial

Sacramento

Staat: California
Oppervlakte (land): 251,6 km2
Bevolking: ca. 460.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Sacramento is de hoofdstad van de staat California, aan de Sacramento River in het centrum van de staat.

Een stukje geschiedenis
In 1839 stichtte de Zwitser John Sutter aan de samenvloeiing van de Sacramento en de American River een nederzetting (Sutter's Fort), die een belangrijke handelspost werd, vooral na de ontdekking van goud (goldrush; 1848). Sacramento werd destijds gesticht door Sutters zoon en telde in 1850 al 7000 inwoners; ze werd in 1854 de hoofdstad van California.
In 1965 ging Sacramento samen met het aangrenzende Noord-Sacramento. Aan het eind van de 20e eeuw was Sacramento een van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten.

Zien en doen
De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn de State Capitol (gelegen in een park), het herenhuis van de vroegere gouverneur (bewoond van 1903 tot 1968; nu een museum), Sutter's Fort State Historic Monument met Indianenmuseum, Crocker Art Gallery (Europese en Amerikaanse schilderkunst, oosterse kunst), en het Gouden Staatsmuseum (Golden State Museum). De stad staat bekend om zijn camelia's (een bloem); jaarlijks wordt er een cameliafestival gehouden.

Sacramento