Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Strand FloridaPortlandCentral ParkDurangoMount RushmoreLincoln MemorialAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoBadlands National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSeattleBryce Canyon National ParkCadillac RanchNiagara FallsMonument ValleyLas VegasSt PaulGlacier Bay National ParkWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkFreedom Trail

Salt Lake City

Staat: Utah
Oppervlakte (land): 282,5 km2
Bevolking: ca. 180.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Salt Lake City is de hoofdstad van Utah. De stad is gelegen in een grote vallei, de Salt Lake Valley ten zuidoosten van het Great Salt Lake, aan de voet van de Wasatch Mountains. Salt Lake City kreeg in 2000 meer naamsbekendheid doordat het de gaststad was voor de Olympische Winterspelen. Het is een interessante stad.

Een stukje geschiedenis
Salt Lake City werd in 1847 gesticht door Mormonenleider Brigham Young. In het centrum van de stad staat nog steeds de enorme Mormonentempel op wat poëtisch genoeg Temple Square heet. De stad heeft lange tijd als tussenstop gediend voor reizigers die naar Californië wilden en werd in 1869-70 aangesloten op de transcontinentale treinverbinding.

Zien en doen
In de hoofdstad zijn natuurlijk de grote gebouwen van de Mormonen te zien, Temple Square is het symbolische hart van de Mormonenreligie, de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Hier komen jaarlijks 4 miljoen bezoekers op af. Het 4 hectare grote gebied is ommuurd met daarbinnen de Salt Lake Temple, het Mormon Tabernacle, de Assembly Hall in Gotische stijl en twee bezoekerscentra.
Beehive House is Brigham Young's huis uit 1854. Het gerestaureerde gebouw is volledig gemeubileerd met meubilair uit die periode en artefacten van de Young familie.
Het ‘This Is The Place Heritage Park’ eert de Mormonen die in de 19e eeuw dit gebied hun eigen maakten. Ook is dit de plaats waar Brigham Young gezegd zou hebben dat dit de plaats was waar de Mormonen hun nieuwe leven zouden beginnen na uit de oostelijke staten verdreven te zijn. Er is een nagebouwd dorpje te vinden dat de 19e eeuw nieuw leven inblaast. Utah's State Capitol is een granieten gebouw dat werd opgeleverd in 1915 en is gebouwd in de Renaissance/Revival stijl.
Het nabijgelegen berggebied maakt de omgeving van Salt Lake City tot een ideaal wintersportgebied, met uitgebreide mogelijkheden om te skiën. Vanuit de stad zijn skigebieden in de bergen binnen een half uur te bereiken. Dankzij de nabijheid van deze sneeuwgebieden heeft Salt Lake City de reputatie dat zij de beste sneeuw op aarde heeft.

Beehive HouseSalt Lake City