Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
SeattleWaterval Yosemite National ParkLas VegasCentral ParkNiagara FallsAlcatraz gevangenisLincoln MemorialPortlandBadlands National ParkMonument ValleySt PaulCountry Music Hall of FameCadillac RanchFreedom TrailMount RushmoreCrater Lake National ParkStrand FloridaDurangoBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkUitzicht Idaho

San Diego

Staat: California
Oppervlakte (land): 839 km2
Bevolking: ca. 1.275.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
San Diego ligt in California aan de Grote Oceaan en is met meer dan 300 zonnedagen per jaar, een van de populairste woon- en vakantieplaatsen in California. De op twee na grootste stad van California ligt tussen twee beschermde baaien en de grens met Mexico en is fascinerende mengeling van wolkenkrabbers, Victoriaanse huizen, recreatiegebieden met lange zandstranden en vrijetijdsparken.

Een stukje geschiedenis
In deze stad begon de geschiedenis van California met de ontdekkingreis van de Portugees Cabrillo in 1542. Hij noemde de stad nog San Miguel. Vizcaino hernoemde de stad in 1602 St. Didacus de Alcala. Missionsaris Junipero Serra stichtte in 1769 de 1e missiepost met de naam San Diego de Alcala en behoorde tot 1846 aan Mexico. Niet alleen toen was de Spaanse invloed groot in de stad, het bleef na de overdracht van California aan Amerika, ook door de ligging bij de Mexicaanse grens is het zo gebleven.

Zien en doen
Het aantrekkelijkste aspect van San Diego is de combinatie van weer, strand, zee, stad en attractieparken. Het huidige centrum van de stad ligt aan de baai, ten zuiden van Old Town. De laatste jaren zijn er een aantal opvallende wolkenkrabbers aan de baai gebouwd. Er staan wat dure hotels waarbij de kamers een schitterend uitzicht hebben. Zowel overdag als ’s avonds kan men een rondvaart door de baai maken eventueel inclusief diner. In voor en najaar worden “whale-watchtochten” op zee aangeboden. Langs de baai loopt een lange drukke boulevard. Leuk om schepen te kijken, te wandelen of te fietsen. Old Town Historical Park heeft een aantal oude koloniale “adobe” huizen uit de periode 1820-1870 met namen als Casa de Lopez, Casa de Estudillo, Casa de Bandini e.a. Sommige van deze huizen zijn te bezichtigen, anderen zijn als restaurant of winkel in gebruik. Bazaar del Mundo is een mix van restaurants in Zuid-Amerikaanse stijl gecombineerd met winkels. Regelmatig treden hier Mexicaanse zang en dansgroepen op. Als je van Zuid-Amerikaans eten en amusement houdt, is dit absoluut een bezoek waard. Het Gaslamp Quarter is San Diego's variant op een hernieuwde downtown met veel referenties aan het verleden. Een jaar of tien geleden was dit gedeelte van de stad nog in verval, nu is het een van de toeristen-trekpleisters van de stad. Aan de baai ligt het Marina Park, hier kan je fietsen of rollerskates huren en de lange paden afrijden. Hier vlakbij is ook het San Diego Aircraft Carrier Museum aan de Navy Pier, de u.s.s. “Midway” ligt hier ter bezichtiging.
Het grote Balboa park met een 8tal mooie tuinen (o.a. botanisch, rozen, woestijntuin) is iets meer landinwaarts. In dit park staan verder een 15tal musea o.a. het National History Museum, Museum of Man, Reuben Space Theater en het bekende Aerospace Museum. Veel van de gebouwen werden in 1915/1916 gebruikt ten behoeve van de Panama-Californië expositie. Verder is er een poppentheater, een picknick gedeelte, een grote draaimolen uit 1910, een miniatuurtrein voor de kinderen. De grote wereldbekende San Diego Zoo staat eveneens in het park en is een echte aanrader. In Mission Bay is de publiekstrekker het grote en ook weer wereldbekende “dolfinarium” SeaWorld met dagelijkse show met dolfijnen, pinguïns en de Orka Shamu. Hier kan je gemakkelijk een aantal uren doorbrengen. Ten noorden van San Diego liggen een paar leuke badplaatsen (suburbs) als La Jolla, Del Mar en Solana Beach. La Jolla is een exclusieve badplaats met vrij dure hotels, mooi gelegen op heuvels. Een aantal chique kleine winkelstraatjes, het Birch Aquarium en mooie golfbanen geven een verzorgde indruk. Bij La Jolla Cove is het prima snorkelen en duiken, terwijl La Jolla shores een mooi strand heeft.
Coronado Island, het schiereiland bij de zuidkant van de stad, dat is verbonden met een grote 2.1 mijl lange verkeersbrug. Voor voetgangers en fietsers vaart een ferry. Vanaf Coronado Island heb je een schitterend uitzicht op de skyline van San Diego. Het noordelijk deel van Coronado is in gebruik door de Amerikaanse Navy. Je zult er vaak grote schepen zien liggen of de haven in of uit zien varen. Vooral tijdens de W.O.II en de Vietnam oorlog was deze basis heel belangrijk en groter. San Diego is een goede plek om een dagtocht naar Mexico te maken, naar Tijuana, de grensstad. De meeste Amerikaanse huurauto's mogen niet mee over de grens.Vanuit downtown gaat een treintje naar Tijuana. Dat is waarschijnlijk de beste manier voor een bezoek van een dag.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Mission San Diego de Alcala
- Balboa Park (musea, botanische tuin en dierenpark)
- Old Town Historical Park
- La Jolla

Recreatie:
- Mission Bay Aquatic Park (watersportgebied)
- Marina Park

Attracties:
- San Diego Zoo
- Balboa Park
- Sea World.
- San Diego Wild Animal Park
- Legoland California (Carlsbad)

Musea:
- San Diego Museum of Art
- Natural History Museum
- Museum of Man
- Reuben Space Theater
- Aerospace Museum
- San Diego Maritime Museum

Winkelen:
- Fashion Valley
- Mission Valley Center

Verder:
- Old Town Trolley Tours
- Coronado Island
- Tijuana (Mexico)

San Diego