Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Glacier Bay National ParkLincoln MemorialDurangoWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisPortlandLas VegasBryce Canyon National ParkMount RushmoreNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMonument ValleyStrand FloridaCountry Music Hall of FameCrater Lake National ParkCadillac RanchSeattleUitzicht IdahoFreedom TrailCentral ParkSt PaulBadlands National Park

San Francisco

Staat: California
Oppervlakte (land): 122 km2
Bevolking: ca. 750.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
San Francisco ligt in het zuidwesten van Amerika in het centrale deel van de staat California op het uiteinde van een schiereiland tussen de Grote Oceaan en de San Francisco Bay, die ten noorden van de stad onderling verbonden zijn door een smalle zeestraat, de Golden Gate. De stad is met de overzijde van de Golden Gate verbonden door de 2,8 km lange Golden Gate Bridge (grootste overspanning: 1280 m) en met de aan de overzijde van de Baai van San Francisco gelegen stad Oakland door de via het eiland Yerba Buena lopende, in totaal 12,8 km lange San Francisco-Oakland Bay Bridge. Tot het stadsgebied behoren o.m. de eilanden Alcatraz (voormalige strafgevangenis), Yerba Buena (marineopleidingsbasis) en het kunstmatige Treasure Island. Wat onmiddelijk opvalt aan deze stad zijn de heuvels. San Francisco is gebouwd op een veertigtal heuvels, w.o. Telegraph Hill (met de 64 m hoge Coit Memorial Tower), Russian Hill en Nob Hill (met de 101 m hoge Fairmont Tower. De cable cars (kabeltrams) voor veel toeristen tegenwoordig de attractie van San Francisco, zijn met hun rinkelende bellen niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Zien en doen
Beroemde bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge, Fisherman's Wharf, Union Square en als laatste maar niet het minste gevangeniseiland Alcatraz, behoren tot de hoogtepunten van deze unieke stad. Vanaf Pier 41 vertrekt een 2,5 uur durende rondvaart naar Alcatraz waarbij de gids u iets vertelt over Amerika's beruchtste misdadigers die hier gedetineerd zijn. Deze prachtige stad is samengebald tot een aantrekkelijk kleine oppervlakte, omgeven door de baai en de Grote Oceaan, en u kunt de straten het beste te voet of met een van de talrijke kabelwegen verkennen. Er bestaan maar erg weinig plaatsen die zo een ontspannen ambiance, zulke pittoreske stadswijken en zo een multiculturele sfeer en opzwepend karakter hebben. Beleef de verscheidene wijken, zoals Chinatown, Japantown, Italian North Beach of Russian Hill, en geniet van de gerechten uit de internationale keukens.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Presidio
- Russian Hill
- Lombard Street
- Chinatown
- Golden Gate Park
- Fisherman's Wharf
- Union Square
- Alcatraz
- Ferry Building Marketplace
- Japanese Tea Garden
- Grace Cathedral
- Coit Tower

Bruggen
- Golden Gate Bridge
- Bay Bridge.

Musea:
- Cable car museum
- Asian Art Museum of San Francisco
- California Academy of Sciences
- Exploratorium

Winkelen:
- The Cannery
- Ghiradelli Square

Verder:
- San Francisco Bay Cruise
- Hyde Street Pier
- Cable Cars

AlcatrazGolden Gate BridgeFisherman's Wharf