Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Waterval Yosemite National ParkStrand FloridaPortlandUitzicht IdahoCountry Music Hall of FameNiagara FallsBadlands National ParkMonument ValleyFreedom TrailSt PaulCentral ParkSeattleBryce Canyon National ParkCadillac RanchAlcatraz gevangenisLas VegasLincoln MemorialCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoMount RushmoreGlacier Bay National Park

San Jose

Staat: California
Oppervlakte (land): 453 km2
Bevolking: ca. 905.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
San José is een stad aan de Westkust van de Verenigde Staten, in de staat California. Samen met de steden San Francisco en Oakland vormt het het grootstedelijke gebied San Francisco Bay Area. Het is met 904.522 inwoners (2005) de grootste kern van de regio en de derde stad van de staat Californië, na Los Angeles en San Diego. Eind jaren tachtig groeide het in omvang San Francisco voorbij dat in zijn groei beperkt wordt door de ligging op een landtong. San José is gelegen aan de zuidpunt van de San Francisco Bay en aan de rand van de Silicon Valley.

Een stukje geschiedenis
De stad is in 1777 gesticht als een boerengemeenschap in de toenmalige Spaanse kolonie Nuevo California. Vanaf 1850 is het een tijd lang de hoofdstad geweest van de staat Californië. Lange tijd heeft San José gefungeerd als het agrarische centrum van de regio. Momenteel noemt de stad zich Capital of Silicon Valley (de hoofdstad van Silicon Valley) en dient voor een deel als slaapstad voor de omvangrijke computer- en chipindustrie die daar gevestigd is.

Zien en doen
Hier vindt u o.a. het oudste stadspark van California, Alum Rock Park. In het Kelley Park bevinden zich diverse faciliteiten, zoals het Happy Hollow Park & Zoo, de Japanse Friendship Garden, History Park at Kelley Park met het Portuguese Historical Museum. Het San José Municipal Rose Garden is een 22,000 m² groot park in de Rose Garden neighborhood, met meer dan 4.000 rozenstruiken. Een aantal interessante musea zijn: Children's Discovery Museum, museum of Quilts & Textiles, Egyptian Museum, The Tech Museum of Innovation. In het Lick Observatory vind je een telescoop die ooit de grootste van de wereld was. Een leuk waterpark in San José is het ‘Raging Waters’. Ook heb je in de omgeving van San José wijngaarden die je kunt bezoeken, zoals J. Lohr Vineyards & Wines en Mirassou Winery.

San Jose